Home / ZDRAVLJE / BOLJE SPREČITI NEGO LEČITI: Tri saveta kako izbeći nastanak herpesa..

BOLJE SPREČITI NEGO LEČITI: Tri saveta kako izbeći nastanak herpesa..

herpes- usta

Ne dozvolite da vas „zakači“ ova grozna infekcija, jer su procesi lečenja veoma dugi i mukotrpni …

Oralni tip herpesa možete da dobijete putem poljupca, konzumiranjem hrane ili pića sa zaraženog tanjira i čaša, ali i ako ste bili u blizini zaražene osobe koja kašlje i kija.

Samo snažan imunitet može sputati simptome infekcije i sprečiti učestalo vraćanje ranica na licu.

Tri saveta za jačanje imuniteta:

1. Sveže isceđen sok od voća i povrća je odličan izvor antioksidanasa, vitamina i minerala koji će ojačati celokupni organizam.

Jedite više sirovih sezonskih namirnica bogatih hranljivim materijama, a izbegavajte industrijski prerađenu hranu, rafinisani šećer, velike količine soli, kao i preterano uživanje u alkoholu.

2. Ne zaboravite na vežbanje tokom zimskih meseci. Čak i ako vas hladno vreme sprečava u omiljenim sportskim aktivnostima poput trčanja na otvorenom ili vožnje bicikla, to ne znači da treba da se Uljeni.

Organizam ćete osnažiti i žustrim šetnjama (tri do četiri puta po pola sata), a telu svakako obezbedite i dovoljnu količinu sna.

3. Izbegavajte stres koliko god je to u vašoj moći. Znamo da je to skoro nemoguće, ali makar pokušajte da se ne nervirate.

Odvojite svaki dan malo vremena samo za sebe, koje ćete provesti u omiljenoj aktivnosti za relaksaciju, poput meditacije ili čitanja omiljene knjige.

Olakšajte sebi i prirodnim preparatima za jačanje imuniteta poput kapi biljke ehinacea, semenki grejpfruta ili propolisa.

Izvor: SrbijaDanas.com

Check Also

Dr NESTOROVIĆ: PREKO DANA JEDITE NORMALNO, POSLE 18 ČASOVA- NIŠTA!

Prema njegovim rečima gladovanje izaziva depresiju i veoma je teško izbegavati hranu, ali postoje alternative, …