Home / ZDRAVLJE / Bubuljica na određenom delu lica ukazuje na ozbiljne bolesti!

Bubuljica na određenom delu lica ukazuje na ozbiljne bolesti!

Prema kineskoj medicini bubuljice na određenom delu lica predstavljaju moguće zdravstvene probleme određenog dela tela. 

zena-lice-ten

Gornji deo čela- probava i bešika

Pijte dovoljno vode, izbegavajte masnu hranu i rafinisani šećer. Žudite li za prženom, masnom hranom, pojedite avokado. Jedite dovoljno svežeg voća i povrća i birajte namirnice bogate antioksidantima i pijte zeleni čaj kao i toplu vodu s limunom.

Uši – bubrezi

Kad bubrezi ne dobijaju sve što im je potrebno, na ušima se može pojaviti velika, bolna bubuljica koji ne prolazi. Problemi s bubrezima često su posledica nedovoljnog konzumiranja vode, unošenja previše natrijuma, kafe, alkohola, životinjskih belančevina i rafinirsanog šećera, učestalog odlaganja odlaska u wc i nedostatka sna i minerala poput magnezijuma.

Između obrva – jetra

Crvenilo, mrlje, masna koža i bubuljice između obrva mogu biti znakovi da jetra radi više nego što bi trebala i da joj treba čišćenje. U tom slučaju najvažnije je izbegavati masno i mlečne proizvode. Obuzme li vas želja za hranom u kasnim satima, pojedite kašičicu neobrađenog meda ili popijte šolju zelenog čaja.

Gornji deo obraza – pluća i disajni organi

U ovom slučaju može doći i do pucanja kapilara na obrazu. Ako i niste pušač bubuljicu na gornjem delu obraza možete dobiti zbog astme, alergija, upale pluća i nečistog vazduha. Najbolje je izbegavati pušenje kao i društvo pušača, odnosno zadimljene prostore.

Donji deo obraza – problemi s desnima i zubima

Izbjegavajte rafinisane šećer i zaslađene sokove, a jedite sveže povrće i voće bogato vlaknima kako biste ojačali zube i desni. Konzumirajte što više prirodne, neobrađene hrane.

Desna ili leva strana brade – hormoni i genitalije

Pokazatelj su neravnoteže hormona, a na ovom delu lica bubuljice naročito imaju žene. Menstrualni ciklus, sredstva za kontrolu začeća I stres mogu uzrokovati neravnotežu hormona. Dovoljno spavajte i radite vežbe opuštanja kao što su joga i meditacija.

Konzumirajte zdrave masne kiseline poput omega tri masne kiseline.

Sredina brade – tanko crevo i želudac

Stres, nedostatak sna i dehidracija mogu napraviti štetu slepom crevu i želucu. Zato dovoljno spavajte, pijte dovoljno vode i rešavajte se stresa jogom i meditacijom. Što se tiče ishrane, takođe ne zaboravite unošenje omega masnih kiselina.

(Na dlanu)

 

Check Also

ŠTA KADA TELO POSTANE PREVIŠE KISELO: JEDAN OD 12 ZNAKOVA ALARMIRA NA UZBUNU

Većina žitarica, mlečnih proizvoda, soje i mesa su kiseli. Kafa, alkohol, visoko prerađena hrana, rafinisani …