Home / ZDRAVLJE / Čaroban lek za štitnjaču, srce, krv i kosti vi bacate kao da je obično smeće!

Čaroban lek za štitnjaču, srce, krv i kosti vi bacate kao da je obično smeće!

Kalcijum ima brojne važne funkcije u radu organizma. Osim što stvara koštanu masu i sprečava osteoporozu, kalcijum normalizuje rad nerava i mišića, reguliše otkucaje srca, omogućava zgrušavanje krvi i podstiče san.

501

Takođe je važan za rad imunoloških ćelija te zdravu kožu i kosu.

Brojni su faktori koji crpe kalcijum iz organizma, a to su pre svega previše sedenja, kafa, alkohol i gazirana pića. Pomanjkanju kalcijuma su osobito sklone trudnice i žene u menopauzi, stariji muškarci kao i osobe koje pate od poremećaja u varenju.

Ljuska jajeta sadrži 90 posto kalcijuma i najbolji je prirodni izvor tog minerala. Telo ga lako apsorbuje jer je ljuska jajeta po hemijskom sastavu gotovo identična ljudskim kostima i zubima.

U većim dozama ne samo da leči simptome pomanjkanja kalcijuma i zaustavlja razvoj osteoporoze već pomaže i protiv visokog holesterola i povišenog krvnog pritiska i podstiče koštanu srž na proizvodnju krvnih ćelija.

Osim toga, ljuska jajeta sadrži gvožđe, bakar, mangan, cink, fluor, fosfor, hrom i molibden. Zbog toga mnogi stručnjaci preporučuju mlevenu ljusku jajeta kao prirodnu i vrlo efikasnu dopunu kalcijuma. Zavisno o životnoj dobi, preporučena dnevna doza je 1,5-3 grama mlevene ljuske jajeta.

Štitnjača

Ljuske od osam jaja dobro oprati, osušiti, zdrobiti, preliti sokom od dve limuna i ostaviti u frižideru nekoliko dana. Kad se ljuske otope, tečnost procediti i pomešati sa litrom rakije i kilogramom meda. Ostaviti da odstoji sedam dana pre upotrebe. Konzumirati po jednu kašičicu, 2-4 puta dnevno posle jela.

Gastritis, čir

Kašika mlevenih ljuski jaja pomešati sa kašikom šećera i kašikom mlevenog oraščića. Uzimati 20 dana, tri puta dnevno po jednu kašičicu.
Na vrh noža mlevenih ljuski jaja pomešati sa dve kašike limunovog soka.

Kad se ljuske otope u soku, dodati decilitar toplog mleka. Uzimati dva puta dnevno, ujutro na prazan želudac i uveče pre spavanja, piše lekovitirecepti.com.

Za jačanje organizma i čišćenje krvi

Ljuske od četiri ili pet jaja dobro oprati, zdrobiti i staviti u tri litre vode. Vodu sa ljuskama čuvati u frižideru do nedelju dana i koristiti kao vodu za piće. Dnevno uzimati 2-3 čaše vode s malo limunovog soka.

Check Also

DOKTOR NESTOROVIĆ UPOZORIO NA OPAKU BOLEST: TRI STVARI KLJUČNE ZA NJEN NASTANAK

Doktor Branimir Nestorović tvrdi da se nedovoljno kretanje, loša ishrana i hronični stres po pravilu …