Home / ZDRAVLJE / ČUDO OD NAPITKA: POMAŽE KOD MRŠAVLJENJA, LEČI JETRU, IZGRAĐUJE MIŠIĆE, ALI TO NIJE SVE!

ČUDO OD NAPITKA: POMAŽE KOD MRŠAVLJENJA, LEČI JETRU, IZGRAĐUJE MIŠIĆE, ALI TO NIJE SVE!

Ovaj skromni napitak sadrži beta-laktoglobulin koji organizam snadbeva aminokiselinama BCAA koje pomažu kod bolesti jetre, a obolelima od ciroze pomaže da žive duže i kvalitetnije.

Surutka je nusproizvod pri proizvodnji sira i jogurta i u njoj ostaju najbolji i najvredniji sastojci mleka: vitamini B i E, minerali i mlečni šećeri koji su važni za izgradnju najfinijih veza u mozgu. Za sve njene prednosti stručnjaci preporučuju pola do litre surutke dnevno.

Pomaže kod mršavljenja

Sto grama surutke ima samo 26 kalorija, sadrži pregršt belančevina, daje osećaj sitosti, a osim toga siromašna je mastima i kalorijama.

Pomaže kod zatvora

Surutka ima diuretska svojstva što znači da brzinski podstiče probavu, a osim toga rešićete neprijatanosećaj nadutosti i zatvora. Ipak, nemojte preterivati s njenom konzumacijom, jer bi mogla da vam izazove proliv.

Lek za jetru

Ovaj skromni napitak sadrži beta-laktoglobulin koji organizam snadbeva aminokiselinama BCAA koje pomažu kod bolesti jetre, a obolelima od ciroze pomaže da žive duže i kvalitetnije.

Izgrađuje mišiće

Surutka, posebno ona u prahu, ne samo da će vam pomoći kod izgradnje mišićne mase, već i kod oporavka mišića nakon fizičkog napora.

Reguliše povišene masnoće u krvi

Surutka se preporučuje ljudima koji imaju problema s povišenim masnoćama u krvi. Nakon nekoliko nedelja redovne konzumacije to ćete moći i da dokažete sopstvenim primerom.

Podstiče sreću i smanjuje osećaj umora

Surutka podstiče lučenje serotonina, hormona sreće i tako smanjuje osećaj stresa i hroničnog umora.

Dovoljan razlog da je pijemo, zar ne?

Check Also

DR VLADIMIR ZELENKO: CINK JE METAK KOJI UBIJA KORONU, IVERMEKTIN MU OTVARA ĆELIJU!

Potrebne su vam i supstance koje omogućavaju cinku da uđe u ćeliju – hidroksihlorokin, ivermektin …