Home / ZDRAVLJE / Dame obratite pažnju: Samo 2 porcije nedeljno će vas zaštititi od raka dojke!

Dame obratite pažnju: Samo 2 porcije nedeljno će vas zaštititi od raka dojke!

Samo dve porcije masne ribe nedeljno će vas zaštititi od raka dojke. Najnovija istraživanja su pokazala da konzumiranjem lososa dva puta nedeljno možete smanjiti rizik od pojave raka dojke.

Kineska studija objavljena u British Medical Journal pokazala je da 2 porcije masne ribe, kao što je losos, može da smanji rizik od raka dojke.

Masna riba je bogata omega-3 masnim kiselinama. Ove masti su od suštinske važnosti za razvoj mozga i kardiovaskularnog sistema, a takođe se bore sa bilo kojim vrstama upala unutar organizma.

Nažalost, statistika je pokazala da čak i u razvijenim zemljama poput Velike Britanije, 9 od 10 dece i 65% odraslih nikad ne jedu masnu ribu.
Ono što je još gore, telo ne može da proizvede omega-3 masti.

Istraživači su analizirali 26 studija sprovedenih u Aziji, Americi i Evropi. Njihovo istraživanje uključuje 80.000 učesnika i više od 20.000 su sa dijagnozom raka dojke.

Rezultati su pokazali da samo 0,1 odsto više energije ili dodatnih 0,1 grama dnevno dobijene od omega-3 već smanjuje rizik od raka za 5 odsto.

Žene bi trebalo da jedu najmanje 2 obroka masne ribe kao što su haringa, losos, tuna, sardina ili skuša nedeljno i svaka porcija treba da bude oko 140 grama. Bela riba kao bakalar je takođe dobar, ali nije toliko bogata omega-3 mastima kao masna riba.

Žene u Aziji imaju najmanji rizik od pojave raka dojke, jer jedu ribu često.

Žene koje jedu zdravu hranu su mnogo vitkije a zdrava ishrana predstavlja odličnu prevenciju protiv raka dojke.
(Webtribune.rs)
Check Also

DR VLADIMIR ZELENKO: CINK JE METAK KOJI UBIJA KORONU, IVERMEKTIN MU OTVARA ĆELIJU!

Potrebne su vam i supstance koje omogućavaju cinku da uđe u ćeliju – hidroksihlorokin, ivermektin …