Home / ZDRAVLJE / EVO KAKO DA PROČISTITE PLUĆA OD NIKOTINA I SPREČITE RAK: JEDNOSTAVNO JE!

EVO KAKO DA PROČISTITE PLUĆA OD NIKOTINA I SPREČITE RAK: JEDNOSTAVNO JE!

djumbir

Ako ste već pušač , potrudite se da barem smanjite rizik od dobijanja raka pluća , tako što ćete ih pročistiti od katrana i toksina

Da bi trebalo da ostavite cigarete jednom za svagda , to i sami znate . Međutim , ako ste već pušač , onda se potrudite da makar malo pročistite svoje disajne organe od nakupljenih otrova i smanjite verovatnoću da obole od raka pluća . Srećom , u tome vam mogu pomoći namirnice iz prirode .

Kukuruz šećerac

Ova namirnica sadrži beta – kriptoksantin , snažan antioksidans za koji se veruje da štiti pluća od karcinoma . S druge strane , imajte na umu da je većina kukuruz šećerac na policama u prodavnicama zapravo GMO , tako da konzumirajte isključivo onaj u čije ste poreklo u potpunosti sigurni .

Selen

Reč je o zaista moćnom antioksidansu koji se može naći u raznim vrstama ribe poput tune , lososa i bakalara , ali iu jagnjetini , jajima i žitaricama . Pošto ovog esencijalnog minerala nema previše u našem tlu , možda ne bi bilo loše da selen nabavite u tabletama .

Luk

I beli luk i crveni luk sadrže materije koje imaju antikancerogeno dejstvo . Luk pomaže u sprečavanju mnogih bolesti , među kojima su infekcija i rak pluća . Istraživanje je pokazalo da kod osoba koje već imaju karcinom sprečava rast novih malignih ćelija .

Đumbir

U pitanju je još jedno snažno sredstvo za izbacivanje otrova iz pluća . Možete piti čaj od korena đumbira , čime ćete sebi olakšati disanje , a komadić đumbira možete pojesti i uz obrok .

Pomorandže

Osim što su fantastičan izvor vitamina , narandže sadrže i kriptoksantin koji preventivno deluje protiv raka pluća .

Kopriva

Ova korovska biljka prepuna je gvožđa , a vrlo je korisna i kao sredstvo za dezinfekciju pluća i borbu protiv infekcija .

Čaj od borovih iglica

Ovaj čaj se tradicionalno koristi za ispiranje usta i grla , ali može vam biti i dobar saveznik u borbi protiv raka pluća .

 

Check Also

Dr NESTOROVIĆ: PREKO DANA JEDITE NORMALNO, POSLE 18 ČASOVA- NIŠTA!

Prema njegovim rečima gladovanje izaziva depresiju i veoma je teško izbegavati hranu, ali postoje alternative, …