Home / ZDRAVLJE / Evo kako da u 60 sekundi rešite problem ukočenog vrata!

Evo kako da u 60 sekundi rešite problem ukočenog vrata!

bol- vrat
Svakome od nas se barem jednom dogodilo da smo se probudili s ukočenim i bolnim vratom. Ova česta pojava može biti vrlo neugodna, ali problem možete da rešiti kod kuće, bez intervencije maserke. Ovo je trik za koji vam treba svega 60 sekundi.

1. Korak

Prstima napipajte bolno mesto na vratu i to tako da koristite desnu ruku ako je bol na desnoj strani, odnosno levu, ako je na levoj strani vrata.

2. Korak

Prstom ili prstima pritisnite bolno mesto. Bol pri tom mora biti značajna, ali izdrživa. Ako mesto ne možete dobro da dohvatite, umesto prstiju upotrijebite tenisku lopticu ili slični rekvizit.

3. Korak
Glavu polako okrenite suprotno od ukočene strane te je nagnite i zakrenite dijagonalno, kao da želite bradom da dotaknute pazuh. Zadržite položaj 10 sekundi te se opustite. Na ovaj način napinjete ukočeni mišić, a pritiskom ćete ga postepeno opustiti. Postupak ponovite desetak puta zaredom.

Ovaj će vam postupak smanjiti neugodan bol u vratu, ali ukoliko se ona ponavlja svakako posetite specijalistu kako biste otkrili pravi uzrok i dugoročno uklonili bol.

(Kurir)

Check Also

DOKTOR NESTOROVIĆ UPOZORIO NA OPAKU BOLEST: TRI STVARI KLJUČNE ZA NJEN NASTANAK

Doktor Branimir Nestorović tvrdi da se nedovoljno kretanje, loša ishrana i hronični stres po pravilu …