Home / ZDRAVLJE / Evo zašto vam smrde noge i kako rešiti taj odvratni problem..

Evo zašto vam smrde noge i kako rešiti taj odvratni problem..

500

Razlog zbog kojeg noge smrde je znoj i bakterije koje se zbog njega razvijaju i proizvode smrdljive masne kiseline. Poznato je da gljivice koje uzrokuju atletsko stopalo nastaju u toplim i vlažnim područjima kao što su mesta između prstiju, a to može dovesti do još izraženijeg neprijatnog mirisa.

Proverite područje između nožnih prstiju

Ako je koža između prstiju crvena i vlažna verovatno imate gljivičnu infekciju odnosno atletsko stopalo. Potražite u apoteci sprej protiv gljivica jer je on efikasniji od praha. Koristite ga još 20-ak dana nakon što simptomi nestanu. Ukoliko problem nije nestao, potražite pomoć lekara.
Čarape

Ne smeju biti pretijesnim i preuske, a jako je važno da ih menjate ih svaki dan. Idealan sastav materijala za čarape je 60-70 posto vuna u kombinaciji sa 40-30 posto veštačkih vlakana. Treba izbegavati čarape koje su 100 posto pamučne jer one upijaju vlagu, pa će stopala biti neprestano biti vlažna.
Obuća

Izbegavajte nositi patike tokom dužeg perioda jer su zbog sintetike idealne za smrad nogu. Kupite uloške koje ćete staviti u obuću i koje ćete oprati svaki dan. Stručnjaci kažu kako bi bilo idealno, ukoliko ste u mogućnosti, ne nositi istu obuću dva dana za redom jer će se jedino tako vaše cipele ili čizme pravilno osušiti.
Sprej za noge

Možete ga kupiti u apotekama. Neki sadrže antibakterijska svojstva što će sprečiti razvoj bakterija koje uzrokuju smrad.

Check Also

DO SADA NEVIĐENE TVRDNJE ČUVENOG RUSKOG DOKTORA: CENITE MASNOĆU, NIJE TAKO KAKO SU VAM REKLI I KAKO VI MISLITE..

U TV emisiji On The Most Important, televizijski lekar Aleksandar Mjasnikov savetovao je Ruse da poštuju …