Home / ZDRAVLJE / JESTE LI ČULI ZA MAČJI NOKAT? Ova čudesna biljka se koristi u lečenju raka!

JESTE LI ČULI ZA MAČJI NOKAT? Ova čudesna biljka se koristi u lečenju raka!

macij-nokatwww.malsperformance.com

Uncaria tomentosa je medicinski korišćena za lečenje upale mokraćnog sistema, astme, kao i za čišćenje bubrega, za reumatizam i bolove u kostima.

Mačji nokat je biljka koja raste unutar kišnih šuma u ​​određenim delovima Južne Amerike, posebno u Peruu i Paragvaju. Ova biljka naraste do 30 metara a određeni delovi korjena i kore drveta se koriste u medicini.

Od devedesete godine intenzivno se počinje koristiti u Evropi i svetu za lečenje Aids-a i raka. Naime, u mačijem noktu se nalaze odlični sastojci koji poboljšavaju imuni sistem, a i deluje kao antioksidans.

Uncaria tomentosa je medicinski korišćena za lečenje upale mokraćnog sistema, astme, kao i za čišćenje bubrega, za reumatizam i bolove u kostima. A Indijanci su je najviše koristili za lečenje raznih upala, reume, čireva na želucu, tumora, dizenterije, pa i kod kontrole rađanja. Mačja šapa ili mačji nokat koristio se i u Južnoj američkoj medicini za artritis.

Pleme Ashaninka ima i recept kako se koristiti mačjim noktom. Potrebno je skuvati 5 – 6 kilograma korjenja mačjeg nokta u vodi da bi dobili jednu šačicu ekstrakta. Ovaj ekstrakt se zatim pije po jedna šoljica dnevno tokom perioda menstruacije, a sve tokom tri meseca. Delovanje ovog tretmana se manifestuje na način da dovodi do steriliteta tokom naredne tri do četiri godine, piše Herbeteka.eu.

Nema kliničkih izveštaja o ozbiljnim kontra efektima ove biljke. Važno je za znati da se ne sme uzimati sa mlečnim proizvodima.

Upozorenje: Ova biljka sadrži oko 10 posto tanina. Predoziranjem mogu nastati problemi na jetri, a može dovesti do problema sa bubrezima.Ne preporučuje se trudnicama, dojiljama i deci.

Check Also

DOKTOR NESTOROVIĆ UPOZORIO NA OPAKU BOLEST: TRI STVARI KLJUČNE ZA NJEN NASTANAK

Doktor Branimir Nestorović tvrdi da se nedovoljno kretanje, loša ishrana i hronični stres po pravilu …