Home / ZDRAVLJE / Jetra čuva vas, zaštitite i vi nju ovim jednostavnim receptom!

Jetra čuva vas, zaštitite i vi nju ovim jednostavnim receptom!

500

Jetra je jedan od najvažnijih organa, a njena oštećenja mogu znatno uticati na zdravlje, ali i na dugovečnost.

Ona ima veoma važnu ulogu kao organ koji „obnavlja“ krv te je i organ koji stimuliše varenje. Jetra, takođe, prečišćava krv te eliminiše otpadne materije iz krvotoka.

Na oštećenja jetre najčešće utičemo sami. Konzumiranje nezdrave hrane, izbegavanje fizičke aktivnosti, konzumiranje alkohola i cigareta štetno je po ovaj organ. Upravo iz navedenih razloga bilo bi dobro da se podvrgnete tretmanu detoksikacije jetre. On je jednostavan, a sastoji se od sledećeg.

Svako jutro pre doručka, popijte kašiku maslinovog ulja pomešanu sa kašikom sveže isceđenog soka od limuna. To je prilično jednostavno, a može vam pomoći da produžite svoj životni vek. Takođe, smanjite unos alkohola, cigareta, nezdravih namirnica te počnite da upražnjavate fizičku aktivnost.

Maslinovo ulje otvara kanale žučne kese i jetre što stimuliše oslobađanje žuči (važnog učesnika u varenju hrane) u crevima. Limun ima sličan efekat na varenje.

Već nakon mesec dana ćete osetiti promene koje će biti vidljive i na vašoj koži – ten postaje svežiji, a izgled podmlađen. Doći će i do nestanka tamnih kolutova ispod očiju (ukoliko ste ih imali). Problemi sa varenjem postaju prošlost, a vi ćete se osećati energičnije i vitalnije.

Check Also

Dr NESTOROVIĆ: PREKO DANA JEDITE NORMALNO, POSLE 18 ČASOVA- NIŠTA!

Prema njegovim rečima gladovanje izaziva depresiju i veoma je teško izbegavati hranu, ali postoje alternative, …