Home / ZDRAVLJE / LASERSKO SKIDANJE DIOPTRIJE POSTAJE PROŠLOST: Za osam minuta videćete trostruko bolje!

LASERSKO SKIDANJE DIOPTRIJE POSTAJE PROŠLOST: Za osam minuta videćete trostruko bolje!

okoČak i starije osobe koje ne mogu da vide dalje od tri metra, od sada će moći da čitaju i na razdaljini više od deset metara.

Kanadski stručnjaci su svim korisnicima naočara i kontaktna sočiva omogućili mnogo lagodniji život – izumili su supersočiva koja troduplo poboljšavaju vid, a ugrađuju se za svega osam minuta.

Procedura je slična operaciji katarakte, prilikom čega se uklanja prirodno očno sočivo i zamenjuje se bioničkim, tako što se ubrizga u oko.

5004– Ova supersočiva mogu sprečiti nastanak katarakte, jer se odstranjuje očno sočivo koje je sklono propadanju – priča Garet Veb, izumitelj ovog proizvoda i predvodnik kompanije „Ocumetics Technology Corp“.

Lekari smatraju da će, zbog ovih supersočiva, kontaktna sočiva, naočari, kao i operacija za uklanjanje dioptrije postati prošlost.

Trenutno se nalaze na svim testovima, a ako prođu, supersočiva bi se mogla pojaviti na tržištu za dve godine, piše na njihovom sajtu iflscience.com.

(Srbija Danas)

Check Also

TU JE U VAŠOJ KUĆI NA MNOGIM MESTIMA- UPOTREBLJAVATE GA A NE ZNATE DA JE SMRTONOSAN

Zahvaljujući kontinuiranim istraživanjima neprestano usvajamo nova znanja o opasnostima po zdravlje koje vrebaju u našem …