Home / ZDRAVLJE / Mostarka Benita Rusell se izlečila od karcinoma sirovom hranom..

Mostarka Benita Rusell se izlečila od karcinoma sirovom hranom..

Pobedila bolest

500

„Nakon tri meseca novog načina života rešila sam se alergija, kosa koja mi je opadala počela je ponovo da raste, oči su mi dobile novi sjaj. Uopšteno sam postala smirenija, popustljivija i bolja kao osoba u ophođenju s drugima.

Ono što unosimo u organizam, to je ono što mi zapravo jesmo. Prestala sam piti tablete protiv bolova i antihistaminsko tablete jer se niti jedna od navedenih bolesti nikada više nije pojavila „, ispričala je Benita

Ona polazi od stanovišta da lepota dolazi iznutra i da kvalitet života i zdrava hrana koju unosimo u sebe pročišćuje i telo i duh.
„Sirova hrana je organska hrana koja nije termički obrađena što znači da ona nije kuvana, to jest, mrtva već zdrava i živa.

U njoj su zadržani svi nutrijenti koji se prirodno akumuliraju u biljci dok ona raste. U njoj su takođe enzimi koji igraju važnu ulogu u održavanju našeg zdravlja i vitalnosti, a koji se uništavaju kuvanjem „, kazala je Benita.

Ona je iz svoje ishrane isključila namirnice životinjskog porekla, ne konzumira šećer niti kafu niti bilo kakve prerađene sokove ili proizvode. Ovaj način života izabrala je jer smatra da je najzdraviji za nju i njenu porodicu.

„E, sada se verovatno pitate šta ja to jedem kad je sve sirovo :). Ja jedem sve voće i skoro sve povrće sirovo, orašaste plodove i semenke. Pijem dosta sveže ceđenih sokova kao i gustih sokova, takozvanih smoothieja, ali jedem i dosta salata da bih žvakala jer varenje počinje u ustima. Postoje posebne tehnike pripremanja sirove hrane koje nisu teške niti misteriozne „, kazala je Benita.

Sirova hrana se može blago podgrijati, ali samo do 45 stepeni Celzijusovih jer se sve preko toga smatra kuvanim čime hrana gubi sirovi oblik.
„Organsku hranu je sve lakše naći ako se samo malo potrudimo. U svakom slučaju bih preporučila da svako ko ima i komadić zemlje uzgaja svoju hranu.

Trebamo shvatiti da je zemlja bogatstvo i da joj se trebamo vratiti da bi se i naša tela i duše vratili u svoje prvobitno stanje „, smatra Benita koja čak u svakodnevnoj higijeni izbegava koristiti proizvode koji se za tu namenu nude na tržištu. Za čišćenje i higijenu koristi prirodne proizvode koje sama proizvede i napravi.

„Većina voća i povrća se može očistiti od pesticida ili jednostavno oguliti ako nemamo druge opcije. Čišćenje radim tako što prskam sveže namirnice rastvorom od jednog dela vode, jednog dela sirćeta i jedne kašike sode bikarbone. Voće ostavim u rastvoru nekih 10 minuta nakon čega ponovo sve isperem vodom „, ispričala je Benita.

Čišćenje organizma

Onima koji žele krenuti njenim stopama Benita za početak preporučuje čišćenje organizma.
Promena u ishrani jest velika prekretnica i velika životna promena. „Priznajem, nije bilo lako niti prihvatljivo od okoline. I nakon četiri godine se susrećem s pitanjima: Pa što jedeš ?! Kako živiš bez gvožđa? Uzimaš li B12? Šta je sa kalcijumom? A za sve godine svoga života kada sam jela meso nikada me niko nije pitao da li sam i zašto sam anemična :).

Smešim se na takve reakcije i opraštam ljudima jer to rade iz straha kojim smo čipirani već od rođenja. Odgovor na sva pitanja je vrlo jednostavan: Ni krava ne jede meso niti pije mleko, već pase travu po ceo dan :). Treba biti istrajan i zaista voljeti život i sve će doći na svoje „, smatra Benita.

U prvih mesec dana prelaska na zdravu ishranu nastupi čišćenje tela koje se manifestuje na razne načine. Sirova hrana, pogotovo zelena (hlorofil), jako je dobar čistač toksina i teških metala. Čišćenje se zna manifestovati u vidu glavobolja, akni, promene raspoloženja što može potrajati i po mesec dana.

Pušačima i bolesnicima od teških autoimunih bolesti će trebati i duže razdoblje. „Budite strpljivi i ne očekujte da nešto što se taložilo i nakupljalo 40 godina nestane za deset dana. Ovo nije dijeta već način življenja. Kada se jednom naviknete na neiscrpni izvor energije, teško da ćete se želeti vratiti na staro „, preporučuje Benita.

U nameri da pokaže ljudima da postoji nada da budu i ostanu zdravi, ona je pokrenula portal sirovahrana.ba. Na njemu se mogu naći razni uputstva o pripremanju sirove hrane. Benita takođe proizvodi sirovu hranu koja je narudžbinom preko portala svima dostupna.

Građani Mostara su njene proizvode mogli videti na jednome od prazničnih štandova na šetalištu Nikole Šubića Zrinjskog. „Potražnja je bila iznenađujuće velika. Hrana koju sam na štandu prodavala je bila sirova hrana koja je mogla biti čitav dan na štandu, a da ne oksidira.

Prodavala sam čokoladu koju ja pravim svom detetu da joj ne bih kupovala nezdrave slatkiše, a napravljena je od sirovih, organskih namirnica bez šećera i kao takva je prava vitaminska bomba. Bilo je takođe i krekera i voćnih slatkiša za najmlađe. Inače sve to i još mnogo više i hrane i recepata i uputstava može se naći na portalu ili na Facebook grupi Sirova hrana BiH „, kazala je Benita.

Od idućeg meseca ona pokreće radionicu sirove hrane. Dobrodošao je svako ko želi naučiti tehnike pripremanja zdrave hrane. Detaljnije informacije će biti objavljene na portalu i na Facebook grupi.
Prelazak na novi način ishrane je, prema Benitinim rečima, prihvatljiv i kada je reč o iznosu novca koji se za tu namenu mora utrošiti.

„Od kada sam prešla na sirovo, ja ne mogu ne uštedeti jer koliko god više koštala organska hrana, treba samo zamisliti šta ja sve ne kupujem i sve će vam biti jasno. Ne trošim novac na meso, mlečne proizvode, šećer, kafu, sokove, kekse, čokoladu, jaja, slatkiše, brašno, gotova jela, konzerve, alkohol, cigarete, parfeme, kreme, tablete … i tako u nedogled „, kaže Benita. Sezonsko voće i povrće, banane, avokado, orašasti plodovi, semenke, maslac od kakaa su glavni sastojci njenih recepata.

„Potražnja je velika. Među ostalim vrstama hrane, torti i kolača, proizvodim jedinu zdravu čokoladu na našem tržištu. Od nje se ne kvare zubi, ne raste holesterol, a mogu je konzumirati i dijabetičari. Oni koji je žele, trebaju je naručiti unapred. Ne pravim zalihe svojih proizvoda i radim samo po narudžbi kako bi hrana zadržala svežinu „, poručila je Benita.

Check Also

DO SADA NEVIĐENE TVRDNJE ČUVENOG RUSKOG DOKTORA: CENITE MASNOĆU, NIJE TAKO KAKO SU VAM REKLI I KAKO VI MISLITE..

U TV emisiji On The Most Important, televizijski lekar Aleksandar Mjasnikov savetovao je Ruse da poštuju …