Home / ZDRAVLJE / Multipla skleroza, uzroci i prirodno lečenje..

Multipla skleroza, uzroci i prirodno lečenje..

Kad već samo čujemo tu reč, postane nam teskobno jer znamo da su posledice te bolesti kobne. Bolest nastaje polako, a pojavi se neprimetno.

multipla- skleroza

Ljudi, posebno oni koji nisu bele rase, koji žive od prirodnih proizvoda, ne znaju za multiplu sklerozu. Ona se, dakle, smatra bolešću civilizovanih zemalja, pa je možemo ubrajati među bolesti civilizacije.

Pravi uzrok

Razumljivo je da slično kao što tražimo uzroke drugim bolestima, tražimo takođe uzroke MS (kako skraćeno nazivamo tu bolest). Na žalost, nauka još do danas nije otkrila pravi uzrok MS Pretpostavlja se da bolest izaziva nepoznat uzročnik kojega još nisu mogli dokazati.

Drže da nedostatak supstanci važnih za život pomaže uzročniku da postane aktivnim.

Znaci (simptomi)

Okolnost da znaci bolesti nisu uvek jednaki, može u početku bolesti dovesti do krive dijagnoze. Jedan od početnih znakova je češće gubljenje refleksa trbušnog zida. Prilično pouzdan dijagnostički karakter je oštećenje vidnog živca. U tom slučaju lekar za bolesti očiju (okulist) vidi na očnoj pozadini izbleđenje na mestu ulaska vidnog živca.

Spoznali su da je MS postepena bolest centralnog nervnog sistema. Retko se javlja pre dvadesete ili posle četrdesete godine života. Bolest izbije u žena često posle porođaja, dok je kod muškaraca izazivaju nezgode, ili zanemarene zarazne bolesti.

Među početne simptome ubrajamo takođe poremećaje senzibilnih nerava, najpre na nogama. Bolesnik ima osećaj da hoda po vati. Upravo zato se na neravnom zemljištu spotiče.

Posle tih početnih smetnji u senzibilnom živčevlju, pojave se smetnje i u pokretnom mišiću, i to kao hromost ili uzetost. Posle određenog vremena počne bolesnik pri hodu vući noge za sobom. Zavisno o mestu žarišta bolesti zahvaćene su noge i donji deo tela, ili ruke od ramena i šake, a katkad i žvakaći mišići i mišići lica.

Vrlo je zlo kad bolest zahvati crevne mišiće i mišić zatvarač mokraćnog mehura (musculus sfineter vesicae urinalis) tako da bude uzet (paralizovan). Može biti zahvaćeno i mišiće usta i glasnice, pa govor postane nejasan, tj. Nerazumljiv.

Nema uvek bolova, a vrlo retko su jaki. Ne znamo zašto se često za vreme bolesti opšte telesno stanje poboljša ili pak pogorša.

Bolest se može vući dugo godina, pa stoga MS zahteva od bolesnika, negovatelja i rodbine veliko strpljenje i unutrašnju živčanu snagu. Važno je da se bolest počne lečiti na vreme, jer samo tako postižemo željeni uspeh.

Prirodno lečenje

Postupak broj 1. MS se leči dijetom, a približno je takva kakvu je uveo Dr Evers. Još pre nego je bila poznata metoda Dr Evers, bilo je jasno da hrana mora biti takva kakvu jedu primitivni narodi koji tu bolest ne poznaju. Hrana mora biti pretežno presna, a od kuvanog povrća jedemo samo ono koje ne možemo jesti sirovo.

Nepoliran pirinač sa svežim kravljim sirom i renom, uz tanjir salate treba da bude osnovni obrok. Sirova jaja možemo jesti samo izuzetno. Meso brišemo sa jelovnika, a zamenjujemo ga mlekom i sojinom belančevina.

Proizvode od biljnog brašna takođe brišemo iz jelovnika, a nadomještam ih pšenicom, rižom i ječmom, koje pripremamo kao i pirinač.

Treba jesti malo hleba, i to samo od crnog brašna (Grahamov) i krekere. Otpadaju takođe sve konzerve. Možemo jesti voće koje biramo prema godišnjem dobu. Jedemo ga sveže ili kao Bircherovu kašu (pire). Jedino slatko jelo koje možemo jesti jesu med i grožđani šećer. Možemo jesti rozine (cvebe) i grožđe.

Postupak broj 2. podražajna lečenje po Baunscheidovoj, ili kineskoj odvodnoj metodi vršimo na leđima. Najpre obradimo gornju polovinu, a posle 10 dana donju polovinu leđa. Postupak ponovimo za, približno, 20 dana, opet najpre gornji, pa zatim donji deo leđa.

To ponovimo i treći puta tako da smo odvodnu metodu proveli u svemu šest puta. Time postižemo poboljšanje koje bolesničkom ishranom ne postižemo ni za godinu dana.

Postupak broj 3. Danas postoji još jedan način lečenja koji pre nije bio poznat, a to je lečenje svežim hormonima. Protiv dečije paralize (uzetosti) upotrebljavaju sveža muda zdravoga bika.

Sa muda odstrane kožu, unutrašnjost zdrobe nožem ili mikserom, pa dobijenu masu krepko umasiraju duž kičme od potiljka do trtične kosti. Tako treba raditi jedanput nedeljno, uveče i idući dan ujutro.

Preko noći mora zdrobljeni materijal biti na hladnom.

Check Also

MORATE ZNATI! NESTOROVIĆ OTKRIO: OVA BAKTERIJA IZAZIVA RAK, SA OVA 2 SASTOJKA, MOŽEMO JE SE REŠITI ZA 6 NEDELJA

Većina lekara i pacijenata misli da ako uzme antibiotik da će sprečiti komplikacije. E to …