Home / ZDRAVLJE / Najbolji prirodni lekovi za čišćenje pluća…

Najbolji prirodni lekovi za čišćenje pluća…

Za one koji pate od alergija, astme i drugih problema sa disanjem, odlična su pomoć lekovite biljke. Isprobajte lekovite čajeve od sedam najdelotvornijih.

501

Podbjel

Podbjel (lat. Tussilago farfara) je izvanredna biljka za rastvaranje suvišne sluzi u bronhijama i plućima. Štiti i umiruje mukozne membrane i ublažuje kašalj, pa je odlično sredstvo za lečenje promuklosti, katara ždrela, bronhitisa, upale porebrice i bronhijalne astme.

Deluje dobro u kombinaciji s ballot nigra. Možete koristiti jednu do dve kašičice sušenog bilja za čaj. Ostavite na pari 15 minuta.

Oman koren

Koren ove biljke pomaže pri uništavanju štetnih bakterija, smanjenju kašlja, izbacivanju viška sluzi i ublažavanju želudačnih problema. U diajnom sistemu, postepeno ublažava groznicu koja bi mogla biti prisutna dok se borite protiv infekcije i podstiče izlučivanje toksina putem znojenja.

Zbog svog delovanja na višak sluzi i toksina u respiratornom traktu, često je korisna za lečenje emfizema, astme, bronhijalne astme i tuberkuloze. Osim delovanja na disajni sistem, pomaže radu digestivnog sistema. Možete koristiti jednu kašičicu biljke na čašu vode u čaju ili pola do jedne kašičice tinkture, tri puta dnevno.

Očajnica, macina trava ili tetrljan

Suvo lišće ima najviše lekovitih svojstava. Opušta mišiće i pluća te podstiče uklanjanje viška sluzi. Deluje i protiv bronhijalnih grčeva i kašlja. Zahvaljujući svojoj gorčini (što je razlog zašto se često meša sa šećerom) dobar je i za probavne smetnje.

Stimuliše izlučivanje žuči i time pomaže da se očisti probavni trakt. Deluje dobro u kombinaciji s konjskim kopitom, divizmom, i lobelia za efikasno čišćenje pluća. Uzmite jednu kašičicu suve biljke na čašu vode (za čaj) ili četvrtina do pola kašičice tinkture tri puta dnevno.

Lobelia

Lobelia je izvrsna biljka za plućne probleme kao što su kašalj, infekcija, bronhijalna astma i prekomerno nakupljanje sluzi. Pomaže ublažiti grčeve bronhija, što je korisno za astmatičare. To je izuzetno jaka biljka i stoga je treba koristiti oprezno. Pratite uputstva na paketiću i nemojte prekoračiti preporučene dozu.

Plućnjak

Plućnjak ili medunac (lat. Pulmonaria officinalis) uklanja katar iz gornjih disajnih puteva, nosa, grla i gornjih bronhija. Pomaže smiriti sluznicu disajnog sistema i smanjuje kašalj. Ovo je takođe dobro za bronhitis. Medunac deluje dobro uz biljke kao što su konjska kopita i lobelia.

U čaju pomešajte jednu do dve kašičice suve biljke po šoljici i pijte po jednu šoljicu tri puta dnevno.

Divizma

Lišće i cveće divizme smiruje sluznicu respiratornog trakta te čisti višak sluzi. Smanjuje upalu i bol, uključujući i nosne sluznice, grlo, bronhije i digestivni trakt. Divizma je dobra i za čišćenje urinarnog trakta. Korisna je za kašalj, upale grla i bronhitisa. Koristite jednu do dve kašičice suve biljke na čašu vode (za čaj). Pijte jednu šoljicu tri puta dnevno.

Vučji trn

Vučji ili pasji trn (Hippophae) poznat je po velikim količinama vitamina C te leči astmu, hronični kašalj, druge poremećaje disanja i kožne bolesti. U zadnje vreme sve se češće spominje uz gubitak telesne težine, pa čak i uz lečenje raka.

Pre uzimanja lekovitog bilja dobro proverite izvor i držite se uputstava. Pazite da ne utiče na lekove koje koristite.

Izvor: MOJEzdravlje

Check Also

MORATE ZNATI! NESTOROVIĆ OTKRIO: OVA BAKTERIJA IZAZIVA RAK, SA OVA 2 SASTOJKA, MOŽEMO JE SE REŠITI ZA 6 NEDELJA

Većina lekara i pacijenata misli da ako uzme antibiotik da će sprečiti komplikacije. E to …