Home / ZDRAVLJE / Napravite zlatnu vodu: Dragulj ruske medicine će vaš imunitet učiniti ČELIČNIM!

Napravite zlatnu vodu: Dragulj ruske medicine će vaš imunitet učiniti ČELIČNIM!

voda-zenaFoto: Foter / gagilas / photo on flickr

Zlatnu vodu možete da pijete, da pravite sa njom obloge ili da je koristite za masažu, a blagodeti su višestruke.

Ovu lekovitu tečnost možete konzumirati na tri načina. Možete je piti, praviti obloge od nje, ali i koristiti je zamasažu.

Sve primene zlatne vode

Zlatna voda koristi se za prevenciju i lečenje bolesti srca, disajnih organa, organa za varenje, protiv bolova u mišićima, za sprečavanje anemije, za prevenciju i lečenje radikulitisa, osteohondroze, epilepsije i neplodnosti, a odličan je i u slučajevima slabosti jetre, grčeva, histerije i impotencije, piše Stil.

Osim kada je reč o medicini, zlatna voda se uspešno koristi i u kozmetici. Ona podstiče cirkulaciju, jača kapilare i pojačava mišićni tonus, a pogodna je za sve tipove kože.

Na primer, ukoliko se budete umivali zlatnom vodom, a imate masnu kožu, sa vašeg lica će nestati sav suvišan sjaj, a koža će postati glatka. Sa druge strane, suva koža zahvaljujući zlatnoj vodi postaje meka i hidrirana.

Takođe, zlatna voda se preporučuje i kod slabog korena kose i iritirane kože glave. Ispirajte kose zlatnom vodom i već posle nekoliko tretmana ojačaćete koren kose i revitalizovati kožu glave.

Priprema zlatne vode po receptu doktorke Julije Doronjine:

Uzmite dukate ili nakit od žutog zlata (burmu, privezak, minđuše, šta god imate). Nakit mora da bude isključivo od žutog zlata, bez ukrasnog kamenja, a poželjno je da težina nakita ne bude manja od 3 grama.

Nakit operite pod mlazom vode sa česme, pa ga stavite u neoštećenu emajliranu šerpu. Prelijte zlato sa dve čaše vode, po mogućstvu filtrirane. Kuvajte nakit na blagoj vatri sve dok se količina vode ne smanji na polovinu. Izvadite svoj nakit, a vodu koristite kao lek.

Konzumiranje

Pijte po jednu kafenu kašičicu zlatne vode 3 puta dnevno. Zbog vrlo snažnog delovanja, lekovita zlatna voda pije se u malim količinama i kratkotrajno, pa zato izmedju kura lečenja pravite velike pauze.

Upozorenja

Zlatnu vodu ne smete koristiti ni u jednu svrhu ukoliko imate alergiju na zlato. Takođe, ne preporučuje se trudnicama i dojiljama.

(Dnevno.rs)

Check Also

DOKTOR NESTOROVIĆ UPOZORIO NA OPAKU BOLEST: TRI STVARI KLJUČNE ZA NJEN NASTANAK

Doktor Branimir Nestorović tvrdi da se nedovoljno kretanje, loša ishrana i hronični stres po pravilu …