Home / ZDRAVLJE / NE MOGU DA SE UMORIM, NI DA SE RAZBOLIM: Rus ubrizgao u sebe bakteriju staru 3,5 miliona godina (VIDEO)

NE MOGU DA SE UMORIM, NI DA SE RAZBOLIM: Rus ubrizgao u sebe bakteriju staru 3,5 miliona godina (VIDEO)

Ako je verovati ovom ruskom naučniku, jedna drevna bakterija bi mogla da uspori proces starenja i produži ljudski vek na 140 godina

inekcijaFoto-ilustracija: Profimedia

Pre četiri godine Rusi su u sibirskom ledu pronašli 3,5 miliona godina staru bakteriju čiji proteini navodno pomažu jačanju odbrambenog mehanizma u ljudskom organizmu. Naučnici smatraju da bi “Bacillus F” uveliko mogao usporiti proces starenja i produžiti ljudski vek na 140 godina.

Ubrzo su Rusi počeli da ubrizgavaju bakteriju u miševe, potom i u ljudske krvne ćelije, ali sve to jednom gospodinu nije bilo dovoljno. U potrazi za “večnim životom” ruski naučnik Anatolij Bručkov, sa zadovoljstvom je prihvatio izazov i Bacillus F ubrizgao u sebe!

Rezultati su, ako mu je za verovati, neverovatni:

– Radim kao pas, a uopšte se ne umorim! U poslednje dve godine nisam se ni prehladio – uzbuđeno je pričao Bručkov za “The Siberian Times”.

– Rezultati eksperimenata sa miševima bili su izvrsni, pa sam pomislio da bi bilo zanimljivo isprobati isto na čoveku… Nisam dugo tražio dobrovoljca.

Kaže da nije bilo rizika.

– Bakteriju smo našli u jednom jezeru, tu je bila više od tri miliona godina. Lokalni ljudi godinama piju vodu iz tog jezera, i gle čuda, žive mnogo duže nego ostali. Tako sam zaključio da nema opasnosti ako je ubrizgam u sebe…

Bručkov priznaje da ovo nije službeni naučni eksperiment, ali čini se da bakterija na njega utiče sjajno.

– Ne mogu profesionalno da objasnim efekte. Ali ja vam tvrdim da se u dve godine nisam razboleo. Nisam osetio nikakve simptome prehlade, nije me ni grlo zagrebalo. Možda bi trebalo otići u nekakvu kliniku da me detaljno pregledaju i donesu sud.

Bručkov je potvrdio da se u njegovoj laboratoriji još eksperimentiše s bakterijom.

– Moramo da otkrijemo kako ta bakterija usporava starenje. Šta drži mehanizam u životu? Kako se to može iskoristiti? Na taj način treba posmatrati celu priču…

U svakom slučaju, u dalekom Sibiru su uvereni da su pronašli lek za produženje života. I nešto što bi ih moglo učiniti jako bogatim ljudima.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs / JutarnjiList)

Check Also

DOKTOR NESTOROVIĆ UPOZORAVA: EVO ŠTA JE KRIVAC ZA SVAKU TREĆU SMRT OD SRCA ILI ŠLOGA- MASKE NE POMAŽU!

Velike čestice PM10 izazivaju problem sa očima, nosem i grlom, a male PM2,5 sa donjim …