Home / ZDRAVLJE / Ne možete prestati gristi nokte? Onda ovo MORATE pročitati!

Ne možete prestati gristi nokte? Onda ovo MORATE pročitati!

nokti-grickanjecommons.wikimedia.org

Ruke koje su krcate bakterijama u dodiru s ustima u tijelo unose niz bakterija koje pomažu u razvijanju obrambenog sustava imuniteta.

Nedavna je studija pokazala da ruke mogu imati bakterija više nego što ih se može naći na nekim javnim površinama. Za zdravlje je to značajno saznanje, ali i upozorenje onima koji primjerice grizu nokte.

Ta ružna navika narušuje izgled ruku, hrani nas bakterijama, no to ima i svoju svjetliju stranu.

Ruke koje su krcate bakterijama u dodiru s ustima u tijelo unose niz bakterija koje pomažu u razvijanju obrambenog sustava imuniteta.

Svaki put kada dođemo u doticaj s novim bakterijama, produciraju se antitijela koja sprječavaju razvoj atipičnih bolesti.

Upravo se to događa i primjerice cijepljenjem protiv gripe kada cjepivom u tijelo unosimo veliku količinu virusa koji tjeraju tijelo na razvoj antitijela koja nam u konačnici pomažu.

No, griženja noktiju vas oslobađa stresa. Psihijatrica Carol Mathews kazala je: ”Tijekom izloženosti stresu, griženjapravog nokta predstavlja jedan oblik relaksacije i nagrade koji oslobađa od stresa

Check Also

PATOLOG OTKRIO ŠTA JE PRONAĐENO U ORGANIMA PREMINULIH OD KORONE: OVO JE DRAMATIČNO, NISMO TOGA BILI SVESNI NA POČETKU EPIDEMIJE

Autopsije ljudi koji su preminuli usled korona virusa uveliko se vrše, a patolog otkriva da …