Home / ZDRAVLJE / NEĆETE VEROVATI KOJA JE NAJPRLJAVIJA POVRŠINA U VAŠEM KUPATILU! Ne, nije wc šolja..

NEĆETE VEROVATI KOJA JE NAJPRLJAVIJA POVRŠINA U VAŠEM KUPATILU! Ne, nije wc šolja..

501

I dok su mnoga istraživanja pokazala kako je kuhinja jedna od najprljavijih lokacija u domu gde se skuplja najviše bakterija, kupatilo ima svoje najprljavije mesto, a nije vc šolja, kako bi mnogi pomislili

Naš dom utočište je brojnim mikroorganizmima koji mogu narušiti naše zdravlje ako nam oslabi imunosistem.

Reč je o – podu, tvrdi Joan L. Slonczevski, profesorica biologije i mikrobiologinja s Kenion koledža u Ohaju.

Količina bakterija koje se nalaze na podu kupatila varira zavisno od toga koliko je „prometno“ u toj prostoriji i  vašim navikama čišćenja, dodaje upozoravajući koliko je bitno održavati higijenu podove čistim.

Ne mogu se očistiti baš sve bakterije s poda pa nakon čišćenja ostane nešto manje od hiljadu bakterija po kvadratnom centimetru, ali već nakon sat vremena može ih biti i milion, piše Iahoo.

Pod je najveća površina u kupatilu, ali razlog zašto je baš na njoj najviše bakterija je i taj da se najmanje pažnje pri čišćenju kupatila pridaje upravo podu.

Neke od najčešćih vrsta bakterija koje se nalaze na podovima kupatilo je stafilokok, koji se nalazi na našoj koži i koliformne bakterije koje se nalaze u našim crevima, tvrdi mikrobiolog Joe Rubino. Prisutna je i E. coli koja može uzrokovati grčeve i dijareju.

Check Also

DO SADA NEVIĐENE TVRDNJE ČUVENOG RUSKOG DOKTORA: CENITE MASNOĆU, NIJE TAKO KAKO SU VAM REKLI I KAKO VI MISLITE..

U TV emisiji On The Most Important, televizijski lekar Aleksandar Mjasnikov savetovao je Ruse da poštuju …