Home / ZDRAVLJE / OKRENITE LJUTNJU U SVOJU KORIST: U samo 5 koraka pretvorite bes u pobedu..

OKRENITE LJUTNJU U SVOJU KORIST: U samo 5 koraka pretvorite bes u pobedu..

Nije se rodio čovek koji, barem jednom u životu, nije eksplodirao od besa. Osim možda Dalaj Lame ili Pape Franje.

500-2

Ukoliko niste je jedan od te dvojice, ovih 5 načina kako da kanališe ljutnju i okrenuti ju u svoju korist, pravo su rešenje za svakodnevne situacije kada vaš um poput ekspres lonaca – dostigne maksimalnu temperaturu.

Bes i ljutnja emocije, baš kao što je to sreća ili strah. Pravilnim kanaliziranjem moguće je izbeći loše, a postići samo pozitivne efekte besa. Najmanje je 5 načina kako ljutnju pretvoriti u životnu radost!

1. Bes motiviše

Ljutnja jer ste označeni kao osoba koja nije sposobna da ostvari cilj ili bes zbog nepravde najbolji su motivatori da se željeno i ostvari.

Frustraciju ove vrste potrebno je percipirati kao motivatora, prihvatiti ju i krenuti u akciju.

Jednom kada se cilj počne ostvarivati, frustracija će postati pozitivna energija, a bes prirodna reakcija, koja je bila potrebna da biste postigli dobro.

2. Bes je znak za uzbunu

Ukoliko pobijesne zbog obične čaše koju ste razbili u kuhinji ili zato što je ključ zapeo u bravi to je definitivan znak kako nešto nije uredu.

Očito je nivo stresa povećana i potrebno je revidirati život, u smislu uklanjanja uzroka stresa.

3. Bes ili ljutnja indikator su za nepravdu

Najčešća reakcija na nepravdu je bes ili ljutnja. Iz takve srdžbe rođeni su najveći uspesi koje svet poznaje. Neko se morao naljutiti kako bi žene dobile pravo glasa.

Neko je morao pobesnjeti što ljudi crne i bele kože nisu ravnopravni, pa danas najmoćnija država sveta ima predsednika afričkih korena. Iz besa izazvanog nepravdom rađaju se najveće pobede.

4. Bes podstiče empatiju

Kako? Prihvatanjem besa kao najnormalnije reakcije na pojedine situacije, učimo pre svega o sebi, a potom io svetu koji nas okružuje. Na primer, gužva u saobraćaju.

Srdžbu zbog nepravilne ili možda nepoštene reakcije učesnika u prometu topi se kada istu grešku ili procenu napravite vi. Sledećeg vozača, koji baš kao i vi, zapne u krivoj traci, propustićete jer ste bili u njegovoj situaciji.

To nije samo korektno ponašanje u prometu, to je početni stepen saosećanja ili empatije za druge u prometu, za druge u životu.

5. Bes ohrabruje

Plahe osobe kao da ne poznaju bes. Međutim i najveće će mimozice, ukoliko ih se dovoljno dugo provocira, kad-tad pobesniti!

Ljutnja je dobar osijećaj ukoliko doprinosi ohrabrenju osoba nesklonih sukobima da se izbore za sebe ili druge, u situacijama kada je to potpuno opravdano i potrebno.

Check Also

DO SADA NEVIĐENE TVRDNJE ČUVENOG RUSKOG DOKTORA: CENITE MASNOĆU, NIJE TAKO KAKO SU VAM REKLI I KAKO VI MISLITE..

U TV emisiji On The Most Important, televizijski lekar Aleksandar Mjasnikov savetovao je Ruse da poštuju …