Home / ZDRAVLJE / Ovo su greške koje stalno radite a toliko vas čine starijima!

Ovo su greške koje stalno radite a toliko vas čine starijima!

Poznato je da lepa i negovana koža lica ima čarobnu mogućnost podmlađivanja. No, kako bi to bilo moguće, potrebno je izbeći neke od najčešćih grešaka u nezi kože …

zena

Prvi i najvažniji korak u nezi kože je održavanje njenoga zdravlja. Da biste lakše kožu održali zdravom i mladolikom, upoznajte najčešće greške u nezi kože te njihova rešenja.

Izbegavajte korišćenje retinoida

Retinoidi su grupa vitamina A koji imaju reputaciju agresivnoga sastojka kada je reč o nezi kože, no dermatolozi tvrde da njihova mala količina može imati odličan učinak u obnavljanju njenih ćelija, lako su retinoidi agresivne prirode, današnji proizvodi koji ih sadrže su poprilično blagi prema koži, a u slučaju intenzivno osetljive kože preporučuje se korišćenje proizvoda sa retinoidi svake druge večeri.

Zaboravljate štititi svaki centimetar kože

Izlaganje sunčevim zracima može znatno da ošteti kožu te joj oduzeti nekoliko godina mladosti. Stoga je, pogotovo u danima kada se češće izlažete suncu, treba pažljivo zaštititi i hidrirati. Dermatolozi preporučuju lice, vrat, ruke i grudi pažljivo namazati zaštitnim faktorom 30 te se tek onda prepustiti uživanju u sunčevim zracima.

Ne vodite računa o vrsti svoje kože

Koža s godinama postaje suva, tanja i osetljivija, a to znači da proizvodi koje danas koristite neće uvek biti najbolji.

Premda se većina žena prilikom izbora preparata za negu kože povodi za napisima koji proizvode preporučuju za negu suve, masne i kombinovane kože, dermatolozi upozoravaju da prilikom kupovine u obzir treba uzeti i bore, akne, bubuljice i crvenilo kože.

Akne u odraslom dobu tretirate kao tinejdžerske bubuljice

Premda na prvi pogled deluju jednako, bubuljice koje ste imali u tinejdžersko doba nisu jednaki aknama koje vas muče u vašim dvadeset ili trideset. Naime, tinejdžerski bubuljice nastaju zbog pojačanog mašćenja kože, dok akne u kasnijoj dobi nastaju zbog stresa, hormonalnih promena i osetljivosti kože.

Upravo zbog toga prema tim nepravilnostima treba pristupati i lečiti ih na različite načine.

Dermatolozi preporučuju u kasnijoj životnoj godini korišćenje rastvora sa salicilnom kiselinom za hidrataciju, proizvode sa dodatkom soje za čišćenje, te smanjenje korišćenja proizvoda sa benzil peroksidom koji uprkos svome dobrom delovanju u borbi protiv akni kožu mogu poprilično isušiti.

Dobre proizvode koristite u pogrešno vreme

Proizvodi za negu kože mogu imati znatno bolji učinak ukoliko ih koristite u pravo vreme. Tako dermatolozi savetuju korišćenje preparata sa anti-okisidansnim delovanjem u rano jutro kako biste kožu zaštitili tokom celoga dana, a losioni i preparate sa kolagenskim delovanjem noću kako biste koži omogućili da obnovi ćelije.

Na bore ne reagujete na vreme

Dermatolozi savetuju što raniji početak tretiranja kože s proizvodima za bore. Naime, duboke i uočljive bore najlakše ćete sprečiti ukoliko na prvi znak njihovog nastanka započnete s korištenjem seruma i losiona koji sadrže mešavinu peptida.

Bespogovorno sledite trendove u nezi kože

Na tržištu postoji toliko sjajnih, prekrasnih i lepo oblikovanih bočica namenjenih nezi kože, da im je gotovo nemoguće odoleti. No, bez obzira na lepu ambalažu i privlačne mirise istina je da su za bore najbolje hidroksi kiseline, retina-idi i peptidi.

Salicilna kiselina najefikasnija je prilikom uklanjanja akni, zeleni čaj pobeđuje crvenilo kože, a vitamin K briše tamne krugove oko očiju.

Check Also

DOKTOR NESTOROVIĆ UPOZORIO NA OPAKU BOLEST: TRI STVARI KLJUČNE ZA NJEN NASTANAK

Doktor Branimir Nestorović tvrdi da se nedovoljno kretanje, loša ishrana i hronični stres po pravilu …