Home / ZDRAVLJE / Ovo su signali koji govore da ćete za MESEC dana dobiti INFARKT!

Ovo su signali koji govore da ćete za MESEC dana dobiti INFARKT!

srcani-udarFoto: Profimedia/ilustracija

Dobro obratite pažnju na ovih pet znakova, mogu vam spasiti život.

Opšte je poznato da u današnje vreme, kada ljudi najviše misle o poslu i bore sa mnogim problemima, nemaju dovoljno vremena da se posvete sebi i svom zdravlju. Ipak, telo ima granicu dokle može da trpi. Ne dozvolite da vam šalje signale da nešto nije u redu, a da ih vi zanemarujete. Ovo su glavni znaci na koje morate da obratite pažnju.

Umor ili nesanica

Ukoliko se osećate izmoreno, a nemate neki konkretan razlog za to, moguće je da vam je smanjen dotok krvi u srce. Posledično srce pokušava da pumpa što više, a to uzrokuje malaksalost i umor.

Kratak dah

Kada srce dobija manje krvi i u pluća stiže manje kiseonika. Posledica toga je naravno kraće i otežano disanje.

Preznojavanje, vrtoglavica i mučnina

Iako biste pomislili da su ovo simptomi za trudnoću, zapravo se može raditi o nečemu mnogo ozbiljnijem. Ovaj simptom naročito je izražen kada osoba naglo ustane, jer krv ne uspeva na vreme da stigne do mozga.

Slabost mišića

Kao što i pluća pate od manjka kiseonika ukoliko srce dobija manje krvi, isto tako i ceo organizam ostaje uskraćen za kiseonik, pa i on loše funkcioniše. Ovo se najčešće manifestuje kroz malaksalost u mišićima.

Neprijatan osećaj u grudima

Što se arterija više sužava, onemogućavajući normalan protvok krvi, to se pojačava „žiganje“ u predelu grudi. S vremenom, počinju probadanja, a potom i bol.

Ukoliko osećate bilo koje, ili možda sve od ovih simptoma, obratite se lekaru kako bi izvršio neophodne analize. Znate onu staru „bolje sprečiti nego lečiti“.

(Srbija Danas)

Check Also

KISIĆ I KON JEDNO, NESTOROVIĆ DRUGO: “SAD JE PRAVI TRENUTAK DA SE RAZBOLITE- EVO ZAŠTO”

Doktor Branimir Nestorović, član Kriznog štaba, ponovo je u javnosti istupio sa kontroverznim tvrdnjama vezanim …