Home / ZDRAVLJE / POGLEDAJTE OVU NEVEROVATNU MAPU: Različite emocije izazivaju različite fizičke promene na telu!

POGLEDAJTE OVU NEVEROVATNU MAPU: Različite emocije izazivaju različite fizičke promene na telu!

bioenergija- covek- telo

Dobro je poznato da se stavovi, emocije i osećnja utiču na naše telo na različite načine. Na primer, osećaj beznađa poremetiće hormonalni sistem i hemijske promene dešavaju se unutar našeg mozga. Različita emocionalna stanja deluju kao okidači koji utiču na nas na razne načine.

Studija objavljena u „Proceedings of the National Academy of Science“ pokazuje da različita emocionalna stanja izazvaju različite fizičke promene na telu.

Emocije kao što su ljutnja na drugačiji područje tele utiče od na primer emocije straha, gađenja, sreća, ljubav, depresija, i još mnogo toga.

Prvo istraživanje koje je mapiralo na koje delove tela utiču određene emocije, izveli su finski naučnici. Mapa je napravljena na osnovu analize sprovedene nad 700 volontera. Dokazano je da svaka emocija aktivira određene delove tela. Svaka ćelija, membrana, tkivo, žlezda, organ reaguje na različitu emociju.

Kao što ste možda do sada primetili, sreća je najznačajnije osećanje koje utiče na celi organizam, a centralni delovi koje pogađa su lice i grudi.

Druga najjača emocija je ljubav i kao što možete videti na slici, kada volimo nekoga ili nešto, aktiviraju se tri zone u telu – grudi, lice i donji deo stomaka (odatle osećaj leptirića u stomaku kada se zaljubimo). S druge strane, gađenje aktivira zone koje se nalaze oko usta i grla.

Bes uglavnom pogađa grudi i donji deo lica, kao i ruke.

(Kurir)

Check Also

SRPSKI NUTRICIONISTA: HOLESTEROL I TRIGLECERIDE NISTE UNELI JEDUĆI SLANINU I ČVARKE, VEĆ OVU HRANU, MISLEĆI DA JE ZDRAVA!

Predrag Nenadić je Doktor prirodne medicine i diplomirani nutricionista. Struku i znanje je usavršavao u …