Home / ZDRAVLJE / PREDOBRO: Jedina biljka koja može prirodno povećati grudi!

PREDOBRO: Jedina biljka koja može prirodno povećati grudi!

piskavicaŽene koje su probale, kažu da deluje!

Pisakavica je jedna od najstarijih lekovitih biljaka koja datira još od doba starih Egipćana i Hipokrata. Ona se može svrstati u prirodna čuda antičkog doba, kada je bila izvanredno hvaljena i cenjena. U lečenju i ishrani koristi se njeno seme, koje je neizbežan sastojak karija i drugih začinskih mešavina veoma popularnih u Indiji i na Srednjem Istoku.

Seme piskavice je bogat izvor proteina, minerala, vitamina i fitonutrijenata. Među lekovitim jedinjenjima su kolin, trigonelin diosgenin, jamogenin, tigogenin i neotigogenin. Od vrednih minerala, sadrži bakar, gvožđe, magnezijum i mangan, piše alternativa za vas.

Lekovita svojstva piskavice

Postoji nekoliko načina upotrebe ovog korisnog semena. U zapadnoj biljnoj medicini, pije se u obliku čaja za izbacivanje viška sluzi iz sinusa, grla, prsa i gornjeg respiratornog trakta.

Delotvorna je i protiv alergija i polenske groznice. Kada se koristi kao ektrakt ili prah, do izražaja dolaze njena dubinska svojstva te postaje vredan tonik i superhrana. Stimuliše metabolizam jetre i bubrega te uopšteno zagreva telo. Piskavica smiruje i leči sluznicu disajnog, digestivnog i urogenitalnog trakta. Snižava holesterol u krvi već nakon 10 dana primene.

povećava grudi

Mada zvuči neverovatno, piskavica je jedina biljka na svetu koja može na prirodni način povećati grudi, jer sadrži fitoestrogen koji utiče na rast dojki i na zadržavanje vode u tkivu. Žene koje su isprobale, tvrde da deluje!

Recept: u činiju ulite dve šolje vode preko jedne šoljice piskavice, dodajte malo bosiljka, kima, i sladića. Neka sve prokuva, a zatim ostavite pola sata da se ohladi. Nakon ceđena dodajte sok od limuna i med prema ukusu. Pijte jednu do dve šoljicu dnevno, nikako više.

Osim za lepotu, dobra je i za dojilje jer podstiče proizvodnju mleka, umiruje odojčad, snabdeva ih gvožđem i pomaže u dobijanju na težini. Takođe, smanjuje tegobe PMS-a. Zbog delovanja na matericu konzumirajte je par dana pre porođaja, jer podstiče kontrakcije i olakšava sam čin rađanja.

Osim što pomaže ženama, dobra je i za muškarce zbog diosgenina u svom sastavu. Diosgenin jača polnu moć i leči mnoge polne probleme.

Osim toga Piskavica u lečenju probavnog sistema deluje na nekoliko načina: stimuliše varenje, budi apetit i uklanja višak sluzi. Svojim sluzavim sastojcima štiti i isceljuje probavnu sluznicu, smanjuje kolike i grčeve te pokreće creva.

Kao gorki tonik ima i povoljan učinak na jetru i slezinu poboljšavajući njihov metabolizam. Koristi se kod teške probave, manjka apetita, slabosti, kolika, proliva i povećanja jetre i slezine. Kako je god pripremljena ili korišćena, ima opor i gorak ukus. Može se navbaviti u bilo kojoj biljnoj  lekarni!

Check Also

DOKTOR NESTOROVIĆ UPOZORIO NA OPAKU BOLEST: TRI STVARI KLJUČNE ZA NJEN NASTANAK

Doktor Branimir Nestorović tvrdi da se nedovoljno kretanje, loša ishrana i hronični stres po pravilu …