Home / ZDRAVLJE / PRIPREMITE SAMI: Recept za eliksir mladosti za svaku ženu..

PRIPREMITE SAMI: Recept za eliksir mladosti za svaku ženu..

Da li ste znali da postoje prirodne i efektivne metode podmlađivanja i da u stvari ne treba koristiti skupe kozmetičke preparate i još skuplje i rizičnije hirurške zahvate?

eliksir

Podmlađivanje lica, tela i celog organizma ne može se sastojati samo od kozmetičkih procedura, prenose Nezavisne novine

Najbolje je kombinovati različite metode podmlađivanja koje daju iznenađujuće rezultate: pravilna ishrana, odgovarajuća fizička aktivnost, prirodna njega i duhovno zadovoljstvo.

Sigurno ste primetili da postoje žene koje izgledaju 10 ili 15 godina mlađe, a da se nisu podvrgle skupim estetskim zahvatima.

Eliksir mladosti – recept:

– 100 ml lanenog ulja,
– 2 srednja limuna,

– 1 velika glavica belog luka,
– 0,5 kg meda.

Priprema i upotreba:

Očišćeni beli luk, 1 neočišćen limun i 1 limun bez kore smiksajte u blenderu. Samlevenu smesu pomešati sa medom, dodati laneno ulje i sve ponovo promešati. Smesa se čuva u frižideru u zatvorenoj staklenoj tegli. Konzumirati tri puta dnevno po 1 kašičicu pola sata pre jela.

Na koji način ova smesa podmlađuje organizam?

Laneno ulje je biljni hormon; lan sadrži linolnu (omega-6), oleinsku (omega-9), i palmitinsku masnu kiselinu, a više od polovine masnoća sadržanih u lanu, čini alfalinolenska kiselina (omega-3) što laneno ulje čini najbogatijim biljnim izvorom omega-3 masnih kiselina (dvostruko većim od ribljeg ulja).

Ulje lana je takođe najbogatiji biljni izvor lignana, važnih antioksidansa, što u kombinaciji sa limunom čisti jetru i žučne puteve.

Vitamin C iz limuna savršen je antioksidans, jača imunitet i krvne sudove.

Beli luk čisti od parazita i čisti krvne sudove, a med donosi nutrijente, odnosno mikroelemente u krv koji obnavljaju i podmlađuju ceo organizam.

izvor: Nezavisne.com

Check Also

MORATE ZNATI! NESTOROVIĆ OTKRIO: OVA BAKTERIJA IZAZIVA RAK, SA OVA 2 SASTOJKA, MOŽEMO JE SE REŠITI ZA 6 NEDELJA

Većina lekara i pacijenata misli da ako uzme antibiotik da će sprečiti komplikacije. E to …