Home / ZDRAVLJE / PRIRODNO, UKUSNO I STVARNO POMAŽE: 5 namirnica koje teraju nikotin iz organizma..

PRIRODNO, UKUSNO I STVARNO POMAŽE: 5 namirnica koje teraju nikotin iz organizma..

500

Prestali ste pušiti. No osim što muku mučite sa „krizom“, počele su vam se javljati brojne tegobe, od akni do stalne gladi. Ne, to nipošto ne znači da treba zapaliti, još manje da je cigareta dobra za vas – to se samo organizam rešava otrova koje ste sistematski trpali u njega.

Ove namirnice pomoći će vam da se osećate sjajno i čim pre izbacite nikotin iz organizma.

Zeleni čaj

Pušenjem stanice gube neophodnu vodu pa organizam mnogo brže dehidrira. Ispijanjem većih količina zelenog čaja podstičete limfnu drenažu i izbacivanje nikotina iz tela.
Prve rezultate najbolje ćete primetiti mokreći – urin će vam imati jači miris i biće tamnije boje.

Limun

Osim vode, pušenjem iz svog tela „terate“ i vitamine A, C i E koji zapravo jačaju imunitet. Kako biste nadoknadili izgubljene vitamine svako jutro pre obroka popijte čašu mlake vode u koju ste iscedili 1 limun. No to definitvno nemojte raditi neposredno pre ili posle pranja zuba jer ćete uništavati zubnu gleđ

Spanać i brokolija

Folnu kiselinu organizam znatno više troši ako ste pušač, a ona je vrlo važna za normalan rad i razvoj ćelija, naročito krvnih zrnaca. Spanać i brokolija su vrlo bogate ovim vitaminom iz grupe B, pa tako pomažete da se vaša krv lakše očisti od nikotina.

Pazite jedino da spanać jedete u kombinaciji sa mlliječnim proizvodima suprotnom će vam trošiti kalcijum.

Sveža šargarepa

Nikotin uništava kožu i čini je beživotnom i suvom, a sveža šargarepa će ju najbrže obnoviti. Sadrži velike količine vitamina A, K, C i B koji su glavni „kolekcionari“ ostataka nikotina. Šargarepu možete i iscediti u sokovniku pomešanu sa jabukom i limunom ili je jednostavno narezati u salatu.

Sok od narandže

Ako ste novopečeni nepušač, uz doručak pijte cijedjene pomorandžu jer je taj sok prebogat Vitaminom C.

Ovako organizmu dajete energiju na početku dana, jer vitamin C pomaže u proizvodnji karnitina koji masnoće iz hrane pretvara u energiju. Takođe, kiselkasti ukus najefikasnije „ubija“ želju za jutarnjom cigaretom.

Check Also

DO SADA NEVIĐENE TVRDNJE ČUVENOG RUSKOG DOKTORA: CENITE MASNOĆU, NIJE TAKO KAKO SU VAM REKLI I KAKO VI MISLITE..

U TV emisiji On The Most Important, televizijski lekar Aleksandar Mjasnikov savetovao je Ruse da poštuju …