Home / ZDRAVLJE / Propadaju vam jetra, kosti, zubi, bubrezi, a sigurni smo da ćete ih i dalje piti..

Propadaju vam jetra, kosti, zubi, bubrezi, a sigurni smo da ćete ih i dalje piti..

Toliko ste lošeg čuli o gaziranim pićima i još ih niste izbacili iz ishrane? Možda vas ovo napokon potakne da se rešite te loše navike

500

 Stvara masti oko organa

Gazirana pića podmuklo oštećuju vaše organe. S obzirom da oštećenja nisu vidljiva oku, često niste svesni koliko ste izloženi ozbiljnim zdravstvenim problemima. Učestalo konzumiranje gaziranih napitaka stvara masnu jetru, koja liči na jetru obolelu od ciroze, kao i masnoću između kostiju i mišića.

Dijetalni gazirani napici ne pomažu

Prelaz sa gaziranog pića sa šećerom na gazirano piće bez šećera neće pomoći vašem zdravlju. Iako možda ima manje kalorija, gazirani napici dijetalni kriju svoje opasnosti. Studija u kojoj je učestvovalo 475 odraslih ispitanika, čije je su stanje naučnici pratili tokom 10 godina, dala je šokantne rezultate. Oni koji su pili gazirane napitke bez šećera imali su obim struka veći za 70 posto u odnosu na one koji nisu konzumirali ništa gazirano.

Zagađuju vodu

Naše telo ne može adekvatno preraditi veštačke zaslađivače, pa kada se izbace iz organizma, oni nastavljaju da kruže prirodom i tako dospeju u vodu. Voda ih takođe ne može razgraditi, kao ni biljke.

Izazivaju prebrzo starenje

Potoršili ste novaca i novaca na kreme protiv bora, multivitaminske komplekse i odlaske u teretanu kako biste što bolje izgledali. No, niste izbacili gazirana pića iz ishrane. Bolje vam je da odmah prestanete jer gazirana pića štete smanjuju kostima i zubima te izazivaju probleme s bubrezima!

Check Also

DO SADA NEVIĐENE TVRDNJE ČUVENOG RUSKOG DOKTORA: CENITE MASNOĆU, NIJE TAKO KAKO SU VAM REKLI I KAKO VI MISLITE..

U TV emisiji On The Most Important, televizijski lekar Aleksandar Mjasnikov savetovao je Ruse da poštuju …