Home / ZDRAVLJE / Provela je 30 godina u krevetu zbog lekarske greške, a onda je konačno ustala…

Provela je 30 godina u krevetu zbog lekarske greške, a onda je konačno ustala…

Jean Sharon Abbott (38) je dijagnostikovan je jedan od oblika cerebralne paralize kada je imala četiri godine. Tri decenije kasnije, ta dijagnoza se pokazala pogrešnom.

Punih 30 godina svoga života provela je u uverenju da pati od cerebralne paralize da bi na kraju doznala kako je to bila pogrešna dijagnoza i kako su se svi njeni simptomi mogli izlečiti uzimanjem tableta. Bez obzira na dijagnozu koja joj je gotovo upropastila život, 38-godišnja Jean Sharon Abbott iz Minesote nije ljuta na lekare.

Kad je imala samo četiri godine rečeno joj je da boluje od spastične diplegije što je jedan od oblika cerebralne paralize. Nakon tri decenije patnje od spazama mišića, slabosti, slabe pokretljivosti, ali i nekoliko teških operacija, Jean je u 33. godini dobila pravu dijagnozu.

Otkriveno je da ne boluje od cerebralne paralize već od dopa-Reagujući distonije, retke, ali izlječive bolesti mišića.
– Iskreno, svašta sam prošla, ali nemam negativne misli.

Većinu detinjstva provela sam u krevetu, zavisila sam o drugima, ali svejedno mogu reći da sam imala fantastično detinjstvo. Prijatelji i rodbina o meni su se odlično brinuli – rekla je Jean, piše 24sata.hr.

Kad su joj postavili dijagnozu cerebralne paralize, njeni roditelji otišli ​​su po drugo mišljenje kod jednog od najboljih lekara u SAD-u. I on je bio u krivu.
S 12 godina prošla je vrlo bolnu operaciju kolena, a u dvadesetim su joj u telo ugradili pumpu koja je trebala u svakom trenutku obezbediti dovoljne količine lekova u telu.

Od previše lekova dobila je nuspojave što ju je nagnalo da poseti specijalista koji će joj promeniti život. Novi neurolog napravio je skeniranje mozga i zaključio kako Jean zapravo boluje od dopa-Reagujući distonije. Objasnio je i da se simptomi te bolesti često mešaju sa simptomima cerebralne paralize.

Primila je terapiju koja se sastojala od lekova za njenu „pravu bolest“ i 2010. prvi put u životu ustala bez tuđe pomoći. Od tada je svakim danom sve jača, ima muža i troje dece, a u slobodno vreme piše blog i deli savete obolelima od iste bolesti.

(Novi.ba)
Check Also

DR VLADIMIR ZELENKO: CINK JE METAK KOJI UBIJA KORONU, IVERMEKTIN MU OTVARA ĆELIJU!

Potrebne su vam i supstance koje omogućavaju cinku da uđe u ćeliju – hidroksihlorokin, ivermektin …