Home / ZDRAVLJE / Pušač ste? Ovo vam je preko potrebno, očistite svoj organizam od nikotina!

Pušač ste? Ovo vam je preko potrebno, očistite svoj organizam od nikotina!

cigarete-pusenjeKonzumiranje cigareta smanjuje nivoe važnih materija u organizmu, pa ako ne možete da se odreknete ove štetne navike, u ishranu treba da ubacite namirnice koje eliminišu nikotin iz tela.

Pušenje smanjuje količinu vitamina C, E i A. Ovi vitamini mogu zaštititi pluća od oštećenja, pa nakon što prestanete pušiti, obavezno uključite u ishranu namirnice bogate vitaminom C i E.

Pogledajte koje to namirnice treba da jedete kako biste izbacili nikotin iz vašeg tela.

Brokoli

Ovo zeleno povrće je bogat izvor vitamina C i B5. Pušenje smanjuje sadržaj vitamina C u telu. Dakle, jedite brokoli kako biste „izbacili“ nikotin iz vašeg tela. On takođe pomaže u gubitku težine i dobar je za trudnice.

Pomorandže

Sok pomorandže je bogat izvor vitamina C. Možete ubrzati metabolizam vašeg tela i rešiti se stresa, ukoliko redovno jedete pomorandže.

Sok od šargarepe

Ako pušite, onda treba da znate da kada zapalite cigaretu, nikotin ostaje u telu tri dana. Ako ste pušač, nikotin oštećuje vašu kožu. Sok od šargarepe je dobar za kožu, a takođe je bogat vitaminima A, C, K, i B koji pomažu u uklanjanju nikotina iz organizma.

Zeleno lisnato povrće

Spanać je najbolje tamnozeleno lisnato povrće koje je ne samo bogato vitaminima, nego i folnom kiselinom. Ako ste u drugom stanju i zabrinuti ste zbog ostatka nikotina u vašem telu, jedite spanać.

(Dnevno.rs)

Check Also

DOKTOR NESTOROVIĆ UPOZORIO NA OPAKU BOLEST: TRI STVARI KLJUČNE ZA NJEN NASTANAK

Doktor Branimir Nestorović tvrdi da se nedovoljno kretanje, loša ishrana i hronični stres po pravilu …