Home / ZDRAVLJE / Put do raka analnog otvora? Proverite da li je analni seks bezbedan!

Put do raka analnog otvora? Proverite da li je analni seks bezbedan!

dvoje-par-erotika10Pre nego što se uputite u ovakve odnose, razmislite dobro kakve sve posledice može da vam donese ovo uživanje.

Svi muškarci su bar jednom u životu pitali svoju lepšu polovinu da probaju analni seks. Neke su pristale, a neke su zbog straha odustale. Pre nego što se uputite u ovakve odnose, razmislite dobro kakve sve posledice može da vam donese ovo uživanje. Ukoliko budete pažljivi, dobićete samo obostrano uživanje, piše „menshealth.rs”.

Analni seks svakako spada u grupu najrizičnijih odnosa, a predstavlja penetraciju muškog polnog organa u analni kanal patnerke. Stoga, nije ni čudo što vaša partnerka redovno izbegava ovu vrstu odnosa. Verovatno joj kroz glavu prolazi i to da li će završiti u pelenama za odrasle ako se prepusti ovoj vrsti uživanja.

Da li analni seks dovodi do inkontinencije?

Ali odgovor je sasvim ohrabrujuć! Jer ugodan, komforan i pažljiv analni seks neće izazvati nikakva oštećenja na rektumu. I apsolutno je moguće uživati u analnom seksu, a da se ne završi u pelenama za odrasle.

Teorijski gledano, čest i energičan alnalni seks može da dovede do oštećenja jer vrši pritisak na zadnjem delu vaginalnog zida, ali se u praksi još uvek nije pojavio takav slučaj. Tako da ohrabrite svoje dame, i koristite lubrikante na bazi vode koji će omogućiti lakši seks.

Rak analnog otvora

Analni seks nažalost, povećava rizik od analnog raka ali doprinosi i razvoju HPV virusa. Veća je verovatnoća da će se zbog analnog seksa razviti HPV nego rak. Uvek se zaštitite tokom analnog seksa jer HPV može da izazove analne bradavice.

Sve u svemu i žene i muškarci mogu da u živaju u ovoj vrsti seksa, samo je važno da mu se pristupi sa prave strane. Ukoliko ste uzeli u obzir sve mere zaštite i nagovorili svoju partnerku, ostaje vam samo da uživate!

(Dnevno.rs)

Check Also

DOKTOR NESTOROVIĆ UPOZORIO NA OPAKU BOLEST: TRI STVARI KLJUČNE ZA NJEN NASTANAK

Doktor Branimir Nestorović tvrdi da se nedovoljno kretanje, loša ishrana i hronični stres po pravilu …