Home / ZDRAVLJE / SASVIM BESPLATAN I PRIRODAN: Ovo je dokazano najbolji lek protiv akni, bubuljica i prišta! (RECEPT)

SASVIM BESPLATAN I PRIRODAN: Ovo je dokazano najbolji lek protiv akni, bubuljica i prišta! (RECEPT)

tegla- biljke
Kako možete sami napraviti najbolji lek koji dokazano uklanja akne i to puno bolje od skupih krema i losiona iz drogerija i apoteka ? Zaboravite dakle na kreme i druge skupe preparate ! Naučnici kažu da su otkrili najbolji lek za bubuljice , akne , bubuljice …

I to sasvim prirodan , iz vašeg vrta , besplatan i možete ga i sami napraviti .

Novo istraživanje sa Leeds Metropolitan Universiti ukazuje da biljka majčina dušica deluje mnogo puta bolje od najboljih preparata za kožu u lečenju akni .

Naučnici su testirali na koji način majčina dušica , neven i smirna deluju na propionil bakterijske akne , piše The Huffington Post . Bakterije uzrokuju upalu pora i pojavu akni . Iako su i neven i smirna uništile bakterije nakon samo pet minuta , majčina dušica se pokazala najefikasnijom , potvrđuje studija .

Majčina dušica ima jače antibakterijsko delovanje nego benzoil peroksid , u suprotnom sastavni deo preparata protiv akni .

Da bi delovanje bilo potpuno , majčinu dušicu treba staviti u alkohol na nekoliko dana pa čak i nedelja .

Taj postupak iz biljke izvlači najbolje sastojke pa je zato najbolje akne mazati upravo tom rastvorom , savetuju stručnjaci .

– Iako su potrebna dalja istraživanja , od preparata na bazi majčine dušice najviše bi profitirali ljudi sa osetljivom kožom . Nuspojave korišćenja preparata na bazi benzoil peroksida su upravo iritacija kože – ističe vođa istraživanja dr . Margarita Gomez – Escalada .

(Atma)

 

Check Also

ZAPANJUJUĆE OTKRIĆE RUSKIH LEKARA: PIRAMIDE KOJE MOŽETE I VI NAPRAVITI LEČE RAK, SPREČAVAJU RAZVOJ VIRUSA, SNIŽAVAJU ŠEĆER I JOŠ..

U Rusiji se nalazi 17 piramida, a najveća je kod Moskve. U Rusiji one nisu …