Home / ZDRAVLJE / SMRTONOSNO: Ovo piće izaziva više od 200 bolesti i ubije jednu osobu svakih 10 sekundi..

SMRTONOSNO: Ovo piće izaziva više od 200 bolesti i ubije jednu osobu svakih 10 sekundi..

500-1

Alkohol ne dovodi samo do zavisnosti, već može da poveća rizik za oboljevanje od čak 200 bolesti uključujući tuberkulozu i upalu pluća.

‘Kada se sve to uzme u obzrir dolazi se do podatka kako alkohol izazove po jednu smrt svakih 10 sekundi’, rekao je Shekhar Saken iz Odjela za mentalno zdravlje i zavisnost o drogama pri Svetskoj zdravstvenoj organizaciji.

U izveštaju se navodi kako svaka osoba, na svetskom nivou, stara od 15 godina, pa nadalje, popije 6,2 litara čistog alkohola godišnje. Međutim, manje od polovine svetske populacije ne pije alkohol, što znači da ljudi koji koji ga konzumiraju, unesu u proseku oko 17 litara čistog alkohola godišnje.

Muškarci će češće od žena doživeti smrt povezanu s alkoholom iako je konzumiranje alkoholnih pića u porastu i među ženskom populacijom. To je posebno rasprostranjen problem među siromašnijim stanovništvom, navodi se u izveštaju u kojem stoji i kako Evropa imaju najveću potrošnju alkohola po glavi stanovnika premda taj procenat stagnira poslenjih pet godina.

Check Also

DO SADA NEVIĐENE TVRDNJE ČUVENOG RUSKOG DOKTORA: CENITE MASNOĆU, NIJE TAKO KAKO SU VAM REKLI I KAKO VI MISLITE..

U TV emisiji On The Most Important, televizijski lekar Aleksandar Mjasnikov savetovao je Ruse da poštuju …