Home / ZDRAVLJE / U danu je PREŽIVELA 3 ŠLOGA, a jedan je uspela čak i da snimi UŽIVO! (VIDEO)

U danu je PREŽIVELA 3 ŠLOGA, a jedan je uspela čak i da snimi UŽIVO! (VIDEO)

Ukoliko snimite vaše simptome, to može da pomogne lekaru da lakše prepozna o čemu je reč, ali su pogrešne dijagnoze i dalje česte.

Stejsi Jeps je bila u autu kada je počela čudno da se oseća. Ona je zaustavila auto, uzela telefon i snimila šta se dešava sa njenim licem. Osećala je obamrlost i slabost. Dan ranije posetila je lekara sa istim simptomima i on je poslao kući da odmara jer je sve to posledica stresa. Ovoga puta rešila je da snimi sve šta joj se dešava ne bi li dobila bolje objašnjenje jer joj se to dešavalo već treći put u roku od 5 dana.

Osećala je da je jedna strana njenog lica paralisana, leva ruka skoro nepokretna, a govor joj je bio otežan. Sve to nije mogla biti samo posledica stresa. Tog dana odlučila je da ode u drugu bolnicu i tamo je saznala da je to zapravo bio još jedan šlog.

Prema podacima stručnjaka svakog minuta 30 ljudi u svetu doživi šlog. Simptomi šloga su malaksalost lica, nemogućnost smejanja, slabost u jednoj ruci ili nozi, otežan govor, otupelost, a sve to obično nije praćeno nikakvim bolom. Teži oblici šloga imaju malo drugačije simptome: vrtoglavica, glavobolja, mutan vid, problem sa gutanjem, paraliza, gubitak ravnoteže i zbunjenost.

Visok krvni pritisak i holesterol mogu da dovedu do šloga, kao i pušenje i nedovoljno fizičke aktivnosti. Bez obzira na simptome, ako vi ili neko u vašoj okolini prolazi kroz ovako nešto odmah potražite pomoć.

Pogledajte snimak:

 

Check Also

SRPSKI NUTRICIONISTA: HOLESTEROL I TRIGLECERIDE NISTE UNELI JEDUĆI SLANINU I ČVARKE, VEĆ OVU HRANU, MISLEĆI DA JE ZDRAVA!

Predrag Nenadić je Doktor prirodne medicine i diplomirani nutricionista. Struku i znanje je usavršavao u …