Home / ZDRAVLJE / Žene ocenile: Ovo je domaća mast koja uklanja celulit nakon samo 7 dana koriščenja! (RECEPT)

Žene ocenile: Ovo je domaća mast koja uklanja celulit nakon samo 7 dana koriščenja! (RECEPT)

Pripremiti domaću kremu protiv celulita uopšte nije teško. I što je bitno, takva krema je mnogo efikasnija od kupovnih preparata. Domaća krema protiv celulita, pripremljena po ovom receptu, pokazaće prve rezultate već posle 7 dana korišćenja, piše uspesnazena.com.

celulit-mast-696x476

Ovakva krema, idealno sredstvo u borbi sa „narandžinom korom“, takođe je efikasna i u borbi protiv strija.

Domaća krema protiv celulita

Sastojci:

bilo koja dečja krema – 100 ml
5-6 tableta mumija

20 kapi eteričnog ulja narandže

eterično ulje cimeta 3-5 kapi
Za pripremu domaće anticelulit kreme najpogodnija je dečja krema, jer ne sadrži nikakve štetne dodatke.

Ima idealan sastav masnoće i vlage.

Tablete mumija veoma se često koriste ne samo u borbi sa celulitom, već i kod strija. Mumija zateže kožu, povećava njenu elastičnost, čineći je mekom i svilenkastom.

U borbi protiv celulita veoma su efikasna i eterična ulja citrusa. Može se reći da je to prava namena ovih ulja. Sami možete izabrati koje ulje koristiti: ulje narandži, limuna ili lajma. Citrus ulja zatežu i hrane kožu korisnim materijama.

Ulje cimeta, ne samo da poseduje prijatnu aromu, već je i veoma delotvorno u borbi sa narandžinom korom. U kombinaciji sa citrusovo uljima daje odlične rezultate.

Priprema kreme je veoma jednostavna:

U teglicu (ne manju od 150 ml) staviti 100 gr dečje kreme. Zatim dodati 5-6 u prah isitnjene tablete mumija i promešati. Tablete mumija držite u frižideru, lakše se istisnu i isitne. Dodati 20 kapi narandžinog (ili drugog citrusovog ulja) i ne više od 5 kapi ulja cimeta.

Sve sastojke temeljno promešajte, poklopite i ostavite da odstoji 8-10 sati. Posle toga, promešajte ponovo. Vaša domaća anticelulit krema je spremna za upotrebu. Ne zaboravite zatvoriti teglicu posle svake upotrebe kreme.

Za postizanje najboljeg rezultata potrebno je kremu utrljati svakodnevno u problematične delove tela, snažnim pokretima. Prve rezultate očekujte već posle 7 dana.

Rok upotrebe takve kreme – 3 nedelje. Posle napravite drugu meru.

Posle nanošenja kreme čekajte da je koža upije, potom obucite pidžamu ili spavaćicu (ako nanosite kremu pre spavanja). Mogu ostati tamne fleke od mumija tableta (a i ne mora, kod mene ne ostaju), ali se lako

(Uspesnazena)

Check Also

SRPSKI NUTRICIONISTA: HOLESTEROL I TRIGLECERIDE NISTE UNELI JEDUĆI SLANINU I ČVARKE, VEĆ OVU HRANU, MISLEĆI DA JE ZDRAVA!

Predrag Nenadić je Doktor prirodne medicine i diplomirani nutricionista. Struku i znanje je usavršavao u …