Home / ZDRAVLJE / Lekovito ulje, za koje farmaceuti ne žele da znate, a koje uništava stanice raka..

Lekovito ulje, za koje farmaceuti ne žele da znate, a koje uništava stanice raka..

O esencijalnim uljima i masnoćama smo pisali u brojnim tekstovima, njihovi efekti na ljudsko zdravlje su neverovatni i većini čitalaca malo poznati.
500

U nedavnoj studiji koju su objavili kineski naučnici priroda je otkrila još jedno čudo u obliku zlatnih kapljica ulja kamilice i majčine dušice. S obzirom da broj obolelih od raka svakoga dana sve više raste, a medicina tapka u mestu, okrenut ćemo se prirodi i njenim blagodetima.

Priroda obiluje lekovitim jedinjenjima, no na žalost prirodni jedinjenja se ne mogu patentirati te najefikasniji „lekovi“ ostaju netaknuti dok ljudi umiru od otrova koji im se predstavljaju kao čuda medicine.

Novac je važniji od ljudskih života, da je to istina, zasigurno ste mogli osetiti na sopstvenoj koži jer ste morali proći kroz različite kure vakcinacije sa bogatim dozama žive, fluoridiranja zubi i usne šupljine i sličnih „normalnosti“ današnjeg društva.

Kinesko-nemački tim je još 2012. godine otkrio izuzetni učinak jeftinog i lako dobavljivog ulja kamilice i majčine dušice na maligne ćelije raka dojke. Uprkos efikasnosti zlatnih kapi iz prirode nijedna farmaceutska kompanija nije odlučila iskoristiti podatke iz studije jer se na istima ne može profitirati.

Već spomenuti tim je istraživao gotovo sva prirodna esencijalna ulja, osim kamilice i majčine dušice, otkrili su kako čak i ulja nane, đumbira, limuna, grejpfruta, jasmina, lavande, ruže i cimeta imaju antibakterijsko i vitro-toksikološko delovanje na sve ćelije raka.

Čak i pri koncentraciji od 0,2% esencijalna ulja su sprečavala dalje širenje raka ljudskih ćelija te su ubijala ćelije raka prostate, raka pluća, no jedino je ulje nane bilo manje efikasno u ovom omjeru.

Naučnici su ustanovili kako su ulja cimeta, majčine dušice, kamilice i jasmina bila najpotentnija u ubijanju ćelija raka dojke, no neverovatno je kako ista ulja imaju snažan odbrambeni učinak protiv razvijanja ove vrste raka.

Ulje cimeta i jasmina je u potpunosti uništavalo ćelije raka dok je ulje kamilice ubijalo 93% ćelija raka. Ulje majčine dušice uništava 97% ćelija raka dojke, i sve to bez ikakvih negativnih efekata na zdrave okolne ćelije.

Zloglasne ćelije raka dojke MCF-7 nemaju načina za odbranu od prirodnih antibiotskih i toksičnih svojstava ulja, naučnici veruju kako bi dodatno istraživanje moglo otkriti način na koji bi se najbrže i najsigurnije isporučila prirodna ulja u maligne tumore, bez potrebe za operacijama,

no kao što smo već pomenuli medicina i farmacija uopšte nisu zainteresovani za klinička istraživanja na pacijentima kojima je pomoć preko potrebna i koji bi rado učestvovali u takvim istraživanjima.

Bojimo se da će sve ostati na laboratorijskoj studiji i istraživanju učinka na ljudskim ćelijama raka u Pertijevoj karlici.

Smatra se da su esencijalna ulja odlični inhibitori ćelija raka zbog antioksidativnih svojstava te zbog velikog udela flavonoida timola i karvakola. Oba flavonoida imaju snažno antiseptičko delovanje i višestruko se mogu primeniti u borbi protiv bolesti za koje mi danas nemamo efektnih lekova te se lako apsorbuju kroz crevne resice bez gubitka pozitivnih svojstava.

Karvakol je izomer iz grupacije monoterpenskih fenola sa snažnim antiseptičkim, antibaktericidno, antimikotički, protivupalnim i antiksiolitičkim delovanjem, no oba flavonoida imamu neverovatnu citostaticko, hipoglikemicni i spazmolitičko funkciju s gotovo nimalo neželjenih efekata.

Farmaceutska i medicinska mafija može ignorisati ovakva istraživanja, ali mi to nećemo.

Uz sve rečeno ne trebamo čekati na nova istraživanja, par kapljica ulja u omiljenom piću, čaju ili pak vodi, može da nam pomogne na neverovatne načine. Ne preostaje nam ništa drugo već da i sami uživamo u onome što nam priroda nudi.

Check Also

BEZ NJEGA ORGANIZAM GUBI FUNKCIJE: DR NESTOROVIĆ IZDAO VAŽNO UPOZORENJE- OVO MORATE UZIMATI SVAKOG DANA!

Dr Branimir Nestorović je dao važan savet i otkrio koje greške često pravimo, a čije …