Home / IZA KULISA / DOK SU GA VODILI U HAG PORUČIO ČEDI JOVANOVIĆU: POZOVITE OVU ŽENU DA VAM POMOGNE INAČE STE PROPALI

DOK SU GA VODILI U HAG PORUČIO ČEDI JOVANOVIĆU: POZOVITE OVU ŽENU DA VAM POMOGNE INAČE STE PROPALI

Milosevic- hapsenje
Po mnogima najveća srpska bankarka, koja je preminula u saobraćajnoj nesreći 2009. godine, bila je osoba u koju je nekadašnji predsednik Srbije i SRJ Slobodan Milošević polagao poslednje nade u spas Srbije i njene privrede.

Ovo je u emisiji “Ćirilica” otkrio Milomir Marić, koji je o političkoj ulozi i nasleđu Slobodana Miloševića razgovarao sa prof dr Radmilom Milentijević, prof dr Urošem Šuvakovićem, prof dr Dejanom Mirovićev i prof dr Aleksandrom Rastovićem.

Šuvaković je poručio da se Milošević, tokom haškog tamnovanja, osećao kao vođa Srba, i da ga je pratio osećaj odgovornosti za državu. Sve vreme se interesovao za tranziciju, i “znao šta se sprema našoj privredi”…

 Kada su Miloševića vodili u Hag, on je Čedomiru Jovanoviću rekao: pozovite Borku Vučić, ona može da vam pomogne inače ste propali, rekao je Marić.

Učesnici emisije su istaki da je Borka Vučić najveća srpska bankarka.

Po mnogima najveća srpska bankarka Borka Vučić, koja je preminula u saobraćajnoj nesreći 2009. godine, bila je osoba u koju je nekadašnji predsednik Srbije i SRJ Slobodan Milošević polagao poslednje nade u spas Srbije i njene privrede.

Uroš Šuvaković je istakao da je cilj tranzicije bio pljačka Srbije, i da je Milošević to želeo da spreči.

Borka Vučić je poginula u saobraćajnoj nesreći pre osam godina. Veći deo njenog poslovnog života ostao je pod velom tajne , a ona je ostala poznata kao osoba koja je sve znala o tokovima novca Miloševićevog režima. Zato su neki i tvrdili da njena tragična smrt nije bila slučajna.

Borka Vučić, Rokfeler, Milosevic
Borka Vučić, Rokfeler, Milosevic

Podsetimo, na osnovu uredbe postpetooktobarske Vlade Republike Srbije, Milošević je kasnije izručen Haškom tribunalu. Milošević je odveden je u Hag u strogo poverljivoj akciji, za koju je znao mali broj ljudi. Izručenje Miloševića Hagu je izazvalo političke sukobe i napetosti u Srbiji, a tako je Demokratska stranka postala jedina partija koja je predsednika svoje zemlje uhapsila i jednostavno predala Hagu.

 “Znate li da je danas Vidovdan?“ – Ovim rečima se predsednik SRJ Slobodan Milošević obratio policajcima koji su ga pre tačno 14 godina poslali u Haški tribunal, i to sa lisicama na rukama.

Uroš Šuvaković, u ranijoj izjavi, opisao je Miloševića kao hrabrog i odvažnog čoveka koji je branio sve srpsko.

– Te 1995. godine upravo Slobodan Milošević zaustavio hrvatsku vojsku da okupira Banjaluku. Milošević je pozvao Holbruka i rekao mu doslovce da ako ne zaustavi Tuđmanovu armadu koja je bila na 30 kilometara od Banjaluke, Srbija će otvoreno ući u rat – otkriva Šuvaković.

Kako je rekao, u Dejtonu Milošević je vadio kestenje iz vatre i omogućio je Republici Srpskoj da dobije sve elemente državnosti, što je podržalo više od 40 zemalja u svetu. U krajnjem slučaju, najveći gubitnici tog sporazuma su Hrvati iz Bosne.

Nakon velikih demonstracija 5. oktobra 2000. godine, Milošević je priznao poraz na izborima. Dana 1. aprila 2001. godine je uhapšen, a 28. juna iste godine je izručen Haškom tribunalu.

Na suđenju Milošević se sam branio. Umro je nakon 5 godina u zatvoru, pedesetak sati pre završetka izvođenja svedoka. Milošević, koji je počeo da pati od slabosti srca, visokog krvnog pritiska i dijabetesa nakon što je uhapšen, umro je od srčanog udara. Spekuliše se da je ubijen tako što su mu lekari u Holandiji davali lek protiv lepre.

Pogledajte video:


Check Also

U EGIPTU, OTKRIVEN 3.000 GODINA STAR PAPIRUS KOJI PRIKAZUJE NLO?! (VIDEO)

Drevni egipatski tekstovi kažu da je egipatski bog Ra doplovio sa zvezda i sleteo u …