Home / IZA KULISA / MILAN VIDOJEVIĆ: OVO JE ISTINA O SRPSKIM VITEZOVIMA i KRSTAŠKIM RATOVIMA- Kako je papska vojska spalila Beograd i Niš! (VIDEO)

MILAN VIDOJEVIĆ: OVO JE ISTINA O SRPSKIM VITEZOVIMA i KRSTAŠKIM RATOVIMA- Kako je papska vojska spalila Beograd i Niš! (VIDEO)

Milan Vidojević je potvrdio postojanje Zapadnog Balkanskog Srpskog Kraljevstva, pričao je o dolasku Vatikana na Balkan i odnosu Vatikana i starih Srba. Vidojević je govorio i o ratovima, Rimskom carstvu, Raškoj Republici i kako su Srbi uvek birali pogrešnu stranu u ratovima, srpskim vitezovima i krstaškim ratovima.

Govori o dolasku Stefana Nemanje na vlast, istorijskim zabludama vezanim za taj period srpske istorije i prolasku krstaša preko teritorije današnje Srbije.

U emisiji priča o napadima krstaša na vizantijske gradove kada su spaljeni Beograd i Niš, kao i neki drugi gradovi.

Ispričao je kako su prošli krstaši Prvog krstaškog rata koji su pokušali da prođu kroz tadašnju srpsku državu Rašku, ali i o veštoj diplomatiji kralja Bodina, a kasnije i Stefana Nemanje (tokom Trećeg krstaškog rata) koji su se sastali sa krstašima i diplomatijom sprečili sukobe na svojoj teritoriju.

Vidojević u emisiji iskazuje sumnju da je Fridrih Barbarosa ubijen od strane katoličke crkve koja se uplašila saveza Barbarose i pravoslavnog kralja Stefana Nemanje.

Pogledajte video:

Check Also

U EGIPTU, OTKRIVEN 3.000 GODINA STAR PAPIRUS KOJI PRIKAZUJE NLO?! (VIDEO)

Drevni egipatski tekstovi kažu da je egipatski bog Ra doplovio sa zvezda i sleteo u …