Home / IZA KULISA / POMETNJA U PENTAGONU: RUSI ONESPOSOBILI NAJSAVREMENIJI AMERIČKI AVION ZA ELEKTRONSKO RATOVANJE U SIRIJI.. (VIDEO)

POMETNJA U PENTAGONU: RUSI ONESPOSOBILI NAJSAVREMENIJI AMERIČKI AVION ZA ELEKTRONSKO RATOVANJE U SIRIJI.. (VIDEO)

Američka vojska se žali da Rusija onesposobljava američko elektronsko oružje EW (warfare weapons (EW)) raspoređeno blizu Sirije.

Prema rečima šefa komande za specijalne operacije generala Rejmonda Tomasa, Rusi “onemogućavaju” čak i elektronske ratne avione EC-130 Compass Call koji leti u blizini Sirije.

“Trenutno u Siriji radimo u najagresivnijem EW okruženju na planeti zbog Rusa. Oni nas svakodnevno testiraju, odbacuju naše komunikacije, onemogućavaju naše EC-130 i slično, navodi general Tomas.

EC-130H Compass Call je elektronski ratni avion koji je vojska SAD-a odobrila. Oružje je osmišljeno da naruši komunikaciju komande i kontrole neprijatelja i ograniči koordinaciju protivnika neophodnog za upravljanje neprijateljskim snagama. Sistem Compass Call koristi ofanzivne kontra-informacije i mogućnosti elektronskog napada.

Vojna komanda SAD takođe navodi:

“Rusi su u proteklih 20 godina preoblikovali i ponovo angažovali celu EW flotu”. “Rusi su uložili milione u EW oružje nakon Gruzije. Ugradili su ubistvene sposobnosti, ometajući mnoštvo frekvencija stotinama kilometara daleko. ”

Kada je ruska vojska potvrdila da je sirijska vojska oborila 71 američki projektil, u Pentagonu je odmah signalizirano da im je u tome pomogla ruska vojska.

Pogledajte video:

Webtribune.rs

Check Also

U EGIPTU, OTKRIVEN 3.000 GODINA STAR PAPIRUS KOJI PRIKAZUJE NLO?! (VIDEO)

Drevni egipatski tekstovi kažu da je egipatski bog Ra doplovio sa zvezda i sleteo u …