Home / IZA KULISA / POMETNJA U PENTAGONU: RUSI ONESPOSOBILI NAJSAVREMENIJI AMERIČKI AVION ZA ELEKTRONSKO RATOVANJE U SIRIJI.. (VIDEO)

POMETNJA U PENTAGONU: RUSI ONESPOSOBILI NAJSAVREMENIJI AMERIČKI AVION ZA ELEKTRONSKO RATOVANJE U SIRIJI.. (VIDEO)

Američka vojska se žali da Rusija onesposobljava američko elektronsko oružje EW (warfare weapons (EW)) raspoređeno blizu Sirije.

Prema rečima šefa komande za specijalne operacije generala Rejmonda Tomasa, Rusi “onemogućavaju” čak i elektronske ratne avione EC-130 Compass Call koji leti u blizini Sirije.

“Trenutno u Siriji radimo u najagresivnijem EW okruženju na planeti zbog Rusa. Oni nas svakodnevno testiraju, odbacuju naše komunikacije, onemogućavaju naše EC-130 i slično, navodi general Tomas.

EC-130H Compass Call je elektronski ratni avion koji je vojska SAD-a odobrila. Oružje je osmišljeno da naruši komunikaciju komande i kontrole neprijatelja i ograniči koordinaciju protivnika neophodnog za upravljanje neprijateljskim snagama. Sistem Compass Call koristi ofanzivne kontra-informacije i mogućnosti elektronskog napada.

Vojna komanda SAD takođe navodi:

“Rusi su u proteklih 20 godina preoblikovali i ponovo angažovali celu EW flotu”. “Rusi su uložili milione u EW oružje nakon Gruzije. Ugradili su ubistvene sposobnosti, ometajući mnoštvo frekvencija stotinama kilometara daleko. ”

Kada je ruska vojska potvrdila da je sirijska vojska oborila 71 američki projektil, u Pentagonu je odmah signalizirano da im je u tome pomogla ruska vojska.

Pogledajte video:

Webtribune.rs

Check Also

MIHAJLO ULEMEK PUKOVNIK ARKANOVE GARDE: KAKO JE PALMA ZARADIO VELIKI NOVAC, KO JE IZ VLASTI KUPIO DIPLOME, ODAKLE LEPOJ BRENI PARE, ŠTA JE SA DAČIĆEVIM KOFERČETOM (VIDEO)

Gost Slavija info TV bio je gospodin Mihajlo Ulemek, bivši pukovnik nekadašnje Srpske dobrovoljačke garde, …