Home / IZA KULISA / SENZACIONALNO OTKRIĆE: Pronađena ogromna jaja dinosaurusa stara 70 MILIONA GODINA (VIDEO)

SENZACIONALNO OTKRIĆE: Pronađena ogromna jaja dinosaurusa stara 70 MILIONA GODINA (VIDEO)

dinosaurus- jaje- embrion

Naučnici su pronašli ogromnu gomilu netaknutih gigantskih jaja dinosaurusa za koje se veruje da su stara 70 miliona godina.

Istraživači kažu da su jaja okruglog oblika i da su pripadala dinosaurusima biljojedima, koji su živeli u davno doba krede.

Smatra se da su skamenjena jaja dinosaurusa stara 70 miliona godina, o čemu je govorio i Ki Li Čeng iz arheološkog instituta Guangdong.

– Našli smo pet jaja, tri su uništena, ali su još vidljiva. Preostala dva imaju otiske u kamenu. Jaja su okruglog oblika, i pripadala su dinosaurusima biljojedima – rekao je Čeng.

Ljuske, otkrivene na jugoistoku Kine, pronađene su na dubini od osam metara, očuvane u crvenom pesku.

Pošto je ranije bilo sličnih otkrića na području Fošana, ovaj kraj je stekao reputaciju mesta, koje je naučnicima značajno za istraživanje perioda krede.

– Postoje dve stvari koje se izdvajaju kad je u pitanju Sanšui basen, jedna je što je bogat mineralima, a druga je što je bogat fosilima među kojima mogu da se nađu i jaja dinosaurusa – izjavio je Liu Džianksiong, glavni geolog u Fošanu za Skaj njuz.

– Ovo otkriće je značajno za istraživanje klime u paleolitu, kao i istraživanje sedimentnog okruženja – zaključio je geolog.

Fosili jaja su preneti u lokalni muzej i tamo će se proučavati, prenosi Dnevni avaz.

Pogledajte video:


(Agencije)

Check Also

U EGIPTU, OTKRIVEN 3.000 GODINA STAR PAPIRUS KOJI PRIKAZUJE NLO?! (VIDEO)

Drevni egipatski tekstovi kažu da je egipatski bog Ra doplovio sa zvezda i sleteo u …