Home / IZA KULISA / SMRTONOSNI URAGANI ODAVDE SU POBEGLI? NAUČNICI SA FLORIDE STVARAJU VEŠTAČKE URAGANE KATEGORIJE 5 U LABORATORIJI

SMRTONOSNI URAGANI ODAVDE SU POBEGLI? NAUČNICI SA FLORIDE STVARAJU VEŠTAČKE URAGANE KATEGORIJE 5 U LABORATORIJI

haarp- oluja- nevreme

Naučnici na Floridi su potrošili 45 miliona dolara na zatvorenu laboratoriju sposobnu da prozivede uragane kategorije 5.

Univerzitet iz Majamija tvrdi da je laboratorija pod nazivom “SUSTAIN“ (skraćenica od “SUrge STructure Atmosphere INteraction“) konstruisala akrilni rezervorar vode kapaciteta 30.000 galona i dužine 23 metra, opremljen sa ventilatorom od 1.700 konjskih snaga i generatorom sa 12 pedala.

Uređaj je u stanju da veštački stvori širok spektar nepovoljnih vremenskih uslova, kao što su veliki talasi i uragani.

Anongroup.org izveštava: Međutim, većina akademskih institucija u Americi radi za vojno-industrijski kompleks. Nauka o vremenskom ratovanju, ili geoinženjeringu je usavršena na institucijama kao što je MIT, sa saradnicima odbrane kao što su Raytheon i MITRE korporacije koje sarađuju sa akademskim institucijama i američkom vladom.

Prema rečima direktora SUSTAIN laboratorije i okeanografa Brajana Hausa:

“Možemo napraviti uragan ekvivalentan sa vetrovima koji su preko 320 kilometara na sat. To je Kategorija 5.“

To znači da se SUSTAIN laboratorija može konfigurisati da pokuša da ponovo kreira prethodne istorijske oluje. Naučnici tvrde da im to daje priliku da izmere obrasce vetrova i talasa za uragane koji su odavno prošli.

Ako su ovi alati zaista toliko tačni, to je velika potvrda preciznosti tehnologije za geoinženjering.

Kako prenosi Science Alert:

“Oni takođe mogu pratiti razlike između oluja različitih kategorija i na kraju savetovati vlade i vlasti o najboljim načinima za njihovo rešavanje, zahvaljujući podacima iz laboratorije.“

“Postoje različite upotrebe spacijalizovanog hardvera unutar SUSTAIN lboratorije: testiranje otpornosti modela kuća i zgrada, na primer, proučavajući kako ključanje mora utiče na rast intenziteta mora (zbog prenosa toplote iz vode u atmosferu), kao i praćenje puta kojim se ugljen-dioksid kreće od okeana do vazduha tokom uragana.“

Univerzitet u Majamiju je, naravno, trenutno pogođen gigantskim uraganom.

Iako ovaj konkretan napor za ponovno stvaranje uragana izgleda mnogo nevinije od aktivnosti geoinženjera kao što je Dejvid Kit, to je zabrinjavajuće i pokazatelj kakva je zapravo potpuno razvijena nauka geoinženjeringa.

Webtribune.rs

Check Also

SPREMA SE GENOCID! BIOLOG DR TOMAŠEVIĆ OTKRIVA DA ĆE NAS UBRZO SVE POTROVATI (VIDEO)

Gost medijske kuće „Centar”, u emisiji „Intervju”, koju uređuje i vodi Dejan Petar Zlatanović, bila …