Home / IZA KULISA / ŠOK INTERVJU SLOBINOG SAVETNIKA: DAN PRED SMRT NOSIO SAM NJEGOVO PISMO LAVROVU- PISALO JE: SPASITE ME, TRUJU ME..

ŠOK INTERVJU SLOBINOG SAVETNIKA: DAN PRED SMRT NOSIO SAM NJEGOVO PISMO LAVROVU- PISALO JE: SPASITE ME, TRUJU ME..

Dan pre nego što je u ćeliji pronađen mrtav, Milošević me zamolio da njegovo, rukom napisano pismo odnesem u Rusku ambasadu, sa zahtevom da se to pismo preda ruskom ministru Sergeju Lavrovu, a u tom pismu se žalio da ga u Tribunalu truju i tražio je da ga Rusija spase i zaštiti, rekao je Nedeljniku advokat Zdenko Tomanović.

Tomanović u intervjuu Nedeljniku pričao o svojim iskustvima iz vremena kada je bio pravni savetnik Slobodanu Miloševiću u Hagu.

On je govorio o tome kako je izgledao poslednji susret a Miloševićem u Hagu:

– Dan pre nego što je u ćeliji pronađen mrtav, Milošević me je zamolio da dođem nešto ranije kod njega u zatvor, i da njegovo, rukom napisano, pismo odnesem u Rusku ambasadu, sa zahtevom da se to pismo preda ruskom ministru Sergeju Lavrovu. U tom pismu se žalio da ga u Tribunalu truju i tražio je da ga Rusija spase i zaštiti.

Zdenko Tomanović

– Ja sam odmah predao to pismo u Ruskoj ambasadi, a prijem tog pisma je kasnije potvrdio i Lavrov. Dan kasnije, Milošević je pronađen mrtav – rekao je Tomanović, koji je bio i jedini građanin Srbije koji ga je video mrtvog u ćeliji.

Tomanović je dao intervju dva dana nakon ubistva njegovog kolege Dragoslava Miše Ognjanovića.

On je rekao da je „Miša ubijen samo zato što je advokat“.

– I u ovom momentu je samo to značajno. Nažalost, naša politička elita i njihovi medijski dželati odmah su videli priliku da kriminalizuju advokata. Time stvaraju ambijent koji relativizuje značaj ovog ubistva – rekao je Tomašević.

Prema njegovim rečima, „ubiti advokata samo zato što se bavio svojim poslom prevazilazi snagu svih brojki koje nam nude. Jednakost i sigurnost svakog građanina se ne obezbeđuje prebacivanjem odgovornosti na neko prošlo vreme.“

– Advokati se moraju ujediniti, jer je to interes građana Srbije – poručio je Tomanović.

Šta bi se desilo da je Milošević oboren 9. marta?

Check Also

U EGIPTU, OTKRIVEN 3.000 GODINA STAR PAPIRUS KOJI PRIKAZUJE NLO?! (VIDEO)

Drevni egipatski tekstovi kažu da je egipatski bog Ra doplovio sa zvezda i sleteo u …