Home / IZA KULISA / TRAMPOVA OSVETA! POČEO RAT PROTIV DUBOKE DRŽAVE- PREVRAT U CIA

TRAMPOVA OSVETA! POČEO RAT PROTIV DUBOKE DRŽAVE- PREVRAT U CIA

Američki NBC piše o “sestrinstvu špijuna” pošto će, kako se navodi, na svim ključnim pozicijama u glavnim direktoratima CIA biti žene. Krenule su odmah i spekulacije da je ovo osveta Donalda Trampa tzv. “dubokoj državi”

Direktorka CIA Đina Haspel imenovala je Sintiju “Didi” Rep u sam vrh agencije, na poziciju zamenika direktora za analitiku, suštinski najvišu analitičku poziciju u agenciji.

Postavljanje Sintije Rep na tu poziciju znači, kako se navodi, da će tri glavna direktorata agencije, za analitiku, operacije i nauku, sada voditi žene.

Haspel, prva žena direktor CIA, prethodno je na poziciju zamenika direktora za operacije u agenciji imenovala Elizabet Kimber, kao prvu ženu na toj poziciji.

Kimber je time postala odgovorna za špijunsku mrežu CIA-e širom sveta.

Kimber i Rep pridružile su se Doni Majeriks, zamenici direktora za nauku i tehnologiju, kao, kako se navodi, osobe na najvišim izvršnim pozicijama u tradicionalnim centrima moći agencije.

– Ovo je prvi put da sva tri direktorata vode žene, a 50 odsto radne snage CIA sada čine žene – navodi Britani Bramel, direktorka CIA za javna pitanja.

– Didi Rep donosi široku, duboku ekspertizu iz agencije i obaveštajne zajednice u svojoj novoj ulozi šefice Direktorata za analitiku. Svojim angažovanim stilom vođstva i reputacijom osobe koja je objektivna, Didi će trijumfovati vođenjem našeg talentovanog analitičkog kadra – kazala je Bramel.

Rep, stručnjak sa Bliskog istoka, bila je direktor odseka za javna pitanja pod vođstvom direktora Dejvida Petreusa i zamenik izvršnog direktora pod vođstvom Haspelove.

Pratila je i sastavljanje dnevnog brifinga za predsednika dok je bila u kabinetu direktora Obaveštajne službe SAD (DNI). Njen suprug, otac i majka takođe su radili za CIA, navodi NBC.

Haspel je, u prvim mesecima nakon što je preuzela funkciju direktorke u maju 2018, imenovala i Kortni Simons Elvud za generalnu savetnicu agencije i Sonju Holt za direktorku nadležnu za raznoliskosti.

Check Also

EGIPATSKA SFINGA NIJE STARA 4,500 GODINA NEGO 75.000 GODINA?!

Misterija oko starosti egiptaske Sfinge traje i dan danas….Ova misteriozna kamena građevina-Sfinga,  još uvek privlači …