Home / IZA KULISA / ZNACI VELIKIH PROMENA U SVETU I OZBILJNIH ISKUŠENJA ZA LJUDSKI ROD: U RUSKOJ PRAVOSLAVNOJ CRKVI ZAMIROTOČILO 59 IKONA- PRVO JE „ZAPLAKALA“ IKONA SVETIH CARSKIH MUČENIKA, A ONDA POSTEPENO I OSTALE! (VIDEO)

ZNACI VELIKIH PROMENA U SVETU I OZBILJNIH ISKUŠENJA ZA LJUDSKI ROD: U RUSKOJ PRAVOSLAVNOJ CRKVI ZAMIROTOČILO 59 IKONA- PRVO JE „ZAPLAKALA“ IKONA SVETIH CARSKIH MUČENIKA, A ONDA POSTEPENO I OSTALE! (VIDEO)

rusija- ikone- manastir

U Čurkinskom manastiru Ruske Pravoslavne Crkve, koji se nalazi u Astrahanskoj oblasti, zamirotočilo je 59 ikona, izvestio je 9. decembra „Punkt-A“.

Javljeno je da je najpre 22. juna 2014. godine mirom bila oblivena ikona Svetih Carskih Mučenika, posle čega su postepeno „zaplakale“ i druge ikone. Trenutno u obitelji mirotoči ukupno 59 ikona. Osoblje manastira sakuplja sa ikona „suze“ i šalje ih u Kazanjsku crkvu.

Veruje se da miro pomaže vernicima da se isceljuju od raznih bolesti. „Moguće je da dolaze promene ili ozbiljna iskušenja i da Gospod na ovaj način ljude jača u veri.

Postoji takođe i mišljenje da ikone počinju da mirotoče tamo gde su ljudi izgubili veru u Boga, pa im On šalje takve znake“ – kaže monah Mitrofan.

Pogledajte video:

 

(Facebookreporter)

Check Also

ZEMLJOTRES U SJEDINJENIM DRŽAVAMA NAPRAVIO PUKOTINU NA ZEMLJI VIDLJIVU IZ SVEMIRA- UMEŠANI RUSI?!

Posle zemljotresa jačine 7,1 stepen koji je u petak pogodio Kaliforniju, nastala je ogromna pukotina …