Home / IZA KULISA / ZVANIČNA PEDOFILIJA: ŠVEDSKA ZAPOČELA LEGALIZACIJU BRAKOVA SA DECOM..

ZVANIČNA PEDOFILIJA: ŠVEDSKA ZAPOČELA LEGALIZACIJU BRAKOVA SA DECOM..

pedofilija

Švedska legalizuje brakove sa decom za imigrantske pedofile koji žele da ostanu u braku sa svojim maloletnim ženama.

U potezu koji su mnogi kritikovali kao promociju pedofilije, švedska vlada je odbranila svoju kontroverznu odluku rekavši da je veliki priliv imigranata iz poligamnih i “seksusalno raznovrsnih“ kultura rezultairao osetljivom “humanitarnom“ krizom.

“Mi ne prihvatamo niti dozvoljavamo brakove sa decom, ali zakon takođe navodi da se spovode individualna suđenja za svaki slučaj ponaosob. Naša procena je bila da devojčice mogu živeti sa svojim muškarcima tokom procesa azila,“ izjavila je predsednica Socijalnog komiteta Karlskrona, Ingrid Hermanson.

Sputniknews.com izveštava: Međutim, ovaj pristup ne deli Kamila Brunsberg iz Konzervativne stranke, koja je tvrdila da bi ovi parovi trebali biti razrešeni. Prema rečima Brunsbergove, devojčice bi trebale biti smeštene u dom za negu dece i mladih osoba, dok bi njihove supružnike trebalo upućivati na azilno prebivalište Odbora za migracije. Brunsbergova tvrdi da nije postojala druga alternativa, jer sva druga rešenja impliciraju na to da Švedska nazaduje u svom prihvatanju brakova sa decom.

Brunsbergova je takođe izrazila sumnju u to da se maloletne devojčice zaista usuđuju da kažu istinu o svojoj situaciji kada ih isptuju švetske vlasti, ukazujući na to da individualne procene u stvarnosti nisu donele mnogo toga.

Ipak, Ingrid Hermanson je tvrdila da će individualna suđenja u slučajevima maloletnih imigranata koji su u braku nastaviti da se održavaju, barem dok Švedsko udruženje lokalnih vlasti i regiona (SKL) ne smisli drugačije smernice za ovo pitanje.

Trenutno, švedsko zakonodavstvo o brakovima sa decom izgleda da se različito primenjuje u različitim opštinama. Ranije ove godine, Upravni sud Vekše je presudio da se 14-godišnja trudna devojčica može smestiti u imigracionu porodicu njenog odraslog muža, tvrdeći da je to deo njihove kulture. Neverovatno, i devojčica i njen suprug su bili veoma kritični prema švedskom zakonu kojim se zabranjuje maloletnički brak.

“Kada ste usred rata i bežite kako biste spasili svoj život, ne razmišljate o važećim zakonima u zemlji u koju idete,“ rekla je devojčica za švedski tabloid Expressen.

Policajci i grupa migranata su stajali na platformi sa švedske strane mosta između Švedske i Danske u Malmeu u Švedskoj, 12. novembra 2015. godine.

Prethodno, Odbor za migracije je identifikovao 132 venčane dece, od koji su 129 devojčice i 3 dečaka, od kojih većina dolazi iz Sirije, Iraka i Avganistana. Većina njih je imala 16 ili 17 godina, dok je njih 14 imalo 15 godina ili manje. Deo problema je u tome što ni Odbor za migracije niti švedske opštine nemaju nikakvu rutinu za otkrivanje venčanih maloletnika. Stoga nisu napravljene nikakve soveobuhvatne procene.

U svom sadašnjem stanju, švedski zakon o braku je prikupio dosta kritika, između ostalog i od advokatice i aktivistkinje za prava žena, Elizabet Mari Fric, koja je ovu praksu nazvala “neprihvatljivom.“

Pre toga, švedske vlasti, uključujući ministra pravde Morgana Džonasona i ministarku za prava dece Asu Regner, više puta su se obavezale da će preispitati zakon o brakovima sa decom.

Webtribune.rs

Check Also

DR RAČIĆ ZATRESAO SRBIJU: VUČIĆ NE NOSI MASKU ZATO ŠTO ZNA ISTINU (VIDEO)

Gost Slavija info tv bio je akademik RAS akademije dr Alek Račić. U emisiji Intervju …