Home / U FOKUSU / „ALABUGA“: „Tajno“ rusko oružje zaledilo Britance- Jednom raketom protiv cele armije!

„ALABUGA“: „Tajno“ rusko oružje zaledilo Britance- Jednom raketom protiv cele armije!

raketa

Novo radioelektronsko oružje koje je izradila Rusija postaće „snažna nuklearna bomba“ i omogućiće da se izbaci iz stroja cela armija, piše britanski tabloid „Dejli star“.

Kako navodi list, najveći utisak ostavlja snažna elektromagnetna raketa „Alabuga“, koja je navodno sposobna da isključi sve raketne bojeve glave i telekomunikacione sisteme aviona neprijateljske vojske u opsegu od 3,5 kilometra.

Novinari tvrde da su važne karakteristike rakete njene mogućnosti da blokira automatiku tenkova i da uništava artiljerijske granate unutar samog oružja. Autori se plaše da se od elektromagnetnog oružja ne mogu sakriti čak ni vojnici koji se nalaze pod zemljom, na dubini od 100 metara.

List pominje i vozila za deminiranje na daljinu „Listva“, koja mogu da neutrališu eksplozivne naprave na daljinu, uz pomoć mikrotalasnog zračenja.

Ranije se u medijima pojavila informacija o stvaranju moćne elektromagnetne rakete „Alabuga“ u Rusiji. Generalni direktor „Radioelektronskih tehnologija“ Vladimir Mihajev je naveo da „Alabuga“ nije obično oružje, već čitav kompleks naučnih istraživanja tokom kojih su određeni glavni pravci razvoja radioelektronskog oružja budućnosti. Prema njegovim rečima, ta vrsta tehnologija čuva se u „strogoj tajnosti“.

Pogledajte video:


rs.sputniknews

Check Also

POTEZ POSLE KOG ZA SEVERNU KOREJU NEMA POVRATKA, A AMERIKA BAŠ TO SPREMA: „Ako učinite taj korak, smatraćemo to objavom rata!“

Severna Koreja saopštila je danas da će bilo kakvu pomorsku blokadu smatrati činom rata, javlja …