Home / U FOKUSU / ALBANSKI TERORISTI OTKRILI PLAN NAPADA- FORMIRA SE REPUBLIKA ILIRIDA!

ALBANSKI TERORISTI OTKRILI PLAN NAPADA- FORMIRA SE REPUBLIKA ILIRIDA!

Odgovornost za napade na makedonske policajce u Kumanovu preuzela je takozvana „Oslobodilačka narodna armija“ (ONA), njen deo „Garda republike Iliride“, koja je poručila da se tu neće zaustaviti.

uck- albanci- siptari 1

U proglasu koji je „garda“ objavila, obaveštene su sve albanske teritorije i međunarodna zajednica da su sve albanske grupe i vojne formacije ONA počele da deluju kao jedno telo, za uspostavljanje Republike Iliride.

Ova grupa je zatražila od međunarodne zajednice da natera Makedoniju da njene oružane snage prestanu da koriste vojne helikoptere protiv ONA.

– U suprotnom ćemo biti primorani da preduzmemo proporcionalne mere, koje su u strogoj suprotnosti sa međunarodnim vojnim konvencijama – saopštila je ONA.

siptari- albanci

Albanci su istakli da im je cilj da stvore takozvanu Republiku Iliridu.

– Ukoliko rukovodstvo Makedonije, kao falsifikovane tvorevine, bude nastavilo da se represivno ponaša svojim državnim aparatom, mi smo spremni da razvalimo, ako bude potrebno, ne samo Makedoniju, nego i ceo Balkan gde žive Albanci, jer nam međunarodni faktor ne ostavlja drugi izbor – stoji u saopštenju ONA, koje je potpisao komandant Hamdi Ndrecaj.

(Pravda)

 

Check Also

SKOPLJE DALO ZELENO SVET! SRBIJA ĆE BITI OPKOLJENA..

Na 130. sednici vlade Republike Severne Makedonije odobrena je realizacija vojne vežbe „Odlučan udarac“ koju …