Home / U FOKUSU / ŠIPTARSKI TERORISTI UPOZORILI: OPŠTI RAT POČINJE 12. MAJA! SPREMNI SMO DA RAZORIMO CEO BALKAN A NE SAMO MAKEDONIJU!

ŠIPTARSKI TERORISTI UPOZORILI: OPŠTI RAT POČINJE 12. MAJA! SPREMNI SMO DA RAZORIMO CEO BALKAN A NE SAMO MAKEDONIJU!

Oslobodilačka narodna armija (ONA), poznatija i kao makedonski UČK, preuzela je juče odgovornost za napade u Kumanovu, a nekoliko albanskih medija je prenelo i izjave terorista koji su u direktnoj vezi sa grupama koje su otpočele sukobe u Kumanovu.

uck- albanci- siptari 2

Naime, juče su šiptarski teroristi, ONA i GRI (Garda Republike Iliride) saopštili da je otpočeo proces implementacije „Republike Iliride“ i zahtevali su da „međunarodni faktor“ udovolji njihovom cilju i natera makedonske vlasti da prihvate novu republiku, jer će u protivnom razoriti ceo Balkan, a ne samo Makedoniju.

Saopštenje je potpisao „komandant Hamdi Ndrecaj Panter“, prenela je agencija Fonet, dok je nekoliko albanskih medija objavilo poruke članova pomenutih terorističkih grupa.

„Spremni smo da razorimo i ceo Balkan, a ne samo Makedoniju.“ – rečeno je u saopštenju u kojem odgovornost za sukobe u Kumanovu preuzimaju šiptarski teroristi.

Jedan od članova ONA koji nije otkrio svoj identitet, kako piše BotaSot, juče je rekao medijima da će opšti rat u Makedoniji otpočeti 12. maja i to iz posebnog razloga, te da su akcije u Kumanovu samo uvod i da će se sukob rasplamsavati.

Šiptarske terorističke grupe su odabrali baš 12. maj kao dan kada će u Makedoniji nastupiti opšti rat, prema njegovim rečima,  da bi se osvetili za smrt njihovog komandanta Harun Alija koji je poginuo u Skoplju 12. maja 2010. godine.

„Akcija u Kumanovu je posvećena njemu. Nastavljamo borbe, a naveče ćemo udariti još jače.“ – rekao je juče anonimni pripadnik ONA za portal BotaSot.

„Ovo je samo početak, a idemo ka opštem ratu i taj rat će simbolično početi u čast Harun Alija upravo 12. maja.“ – rekao je terorista koji nije otkrivao svoj identitet, piše BotaSot.

On je optužio vlasti Makedonije da dezinformišu javnost informacijom da se u Kumanovu predala grupa terorista i tvrdi da je informacija da je uhapšeno oko 30 terorista lažna.

„To je laž. Niko nije uhapšen. Oni su uhapsili neke civile. Naše snage će u Kumanovu biti ojačane i uslediće još žešći sukobi.“ – poručio je ovaj terorista.

makedonija- kumanovo- rat

Albanski list „Gazeta“ je objavio razgovor sa celom grupom članova ONA koji su takođe demantovali informaciju o uhapšenim pripadnicima njihove grupe najavljujući još veće sukobe.

„Niko nije uhapšen i nismo odustali. Nećemo se predati!“ – poručili su za list „Gazeta“, navodi BotaSot.

„Sukobi će biti sve veći i veći.“ – kažu pripadnici ONA za list „Gazeta“, piše BotaSot.

Pogledajte video:

 

(Pravda)

Check Also

SKOPLJE DALO ZELENO SVET! SRBIJA ĆE BITI OPKOLJENA..

Na 130. sednici vlade Republike Severne Makedonije odobrena je realizacija vojne vežbe „Odlučan udarac“ koju …