Home / U FOKUSU / Američki analitičar i politikolog, Roberts: Američki kongres doneo „Rezoluciju 758“ čiji je strateški cilj konačno uništenje Rusije!

Američki analitičar i politikolog, Roberts: Američki kongres doneo „Rezoluciju 758“ čiji je strateški cilj konačno uništenje Rusije!

Istaknuti američki analitičar i politikolog, Pol Krejg Roberts, u svojoj poslednjoj analizi je poručio ruskoj političkoj eliti da se „mane iluzija o SAD i njenim zapadnim saveznicima, već da bude spremna na dugotrajnu odbranu svojih interesa“.

pol-krejg-roberts

Roberts piše da je poslednja Rezolucija američkog kongresa pod oznakom 758 jasan dokaz da američki establišment sebi postavlja kao strateški cilj uništenje Rusije.

Naime, on tvrdi da ova rezolucija, koja je skoro jednoglasno predložena na izglasavanje u američkom Kongresu, poziva američkog predsednika na beskompromisno produženje sankcija protiv Rusije, na naoružavanje Ukrajine i učlanjenje Ukrajine u NATO alijansu.

Tom rezolucijom se Rusija definiše kao „sila koja je napala i vrši agresiju prema susednim zemljama, te da Rusija želi politički i ekonomski susedne zemlje da porobi i potčini svojim ciljevima“. Roberts ističe da su ovakve kvalifikacije Rusije od strane američkih kongresmena i senatora vrhunski opasne.

Jedan od glavnih predlagača ove rezolucije je Hilari Klinton, navodi Roberts, a rezolucija je podržana sa 411 glasova, dok je protiv rezolucije bilo svega 10 kongresmena.

Američki Kongres demonizuje Vladimira Putina po istim principima kako je to rađeno sa Sadamom u Iraku, Gadafijem u Libiji i drugim liderima koji nisu pristajali da budu sluge američke hegemonije, piše Roberts.

Amerikanci ne mogu da oproste Putinu što im je poremetio planove da bombarduju Iran i Libiju, ističe ovaj američki politikolog.

Cilj ovakve kampanje protiv Putina je destabilizacija vladajućih struktura u Rusiji i svrgavanje Putina sa vlasti. Vašington će koristiti oprobana sredstva, a to su ulaganje u ruske medije, nevladine organizacije, saradnja sa oligarhijom Rusije, a opasnost je u tome što mnogi mladi ljudi u Rusiji veruju da je na Zapadu sloboda i usvajaju takve obrasce shvatanja zapadne kulture, piše Roberts.

Prema mišljenju Pol Krejg Robertsa, ruski politički establišment je nedovoljno svestan namera SAD i to pokazuje time što se drži odrednice „zapadni partneri“. Sa tim mora da se prekine i ruski političari moraju da se manu iluzija o bilo kakvoj mogućnosti partnerske saradnje sa Zapadom, piše Roberts, jer za Rusiju zapadne sile nisu nikakvi partneri, nego najopasniji neprijatelji i Rusija mora da bude spremna na dugotrajnu odbranu od njih.

Poruka Vašingtona je jasna, a to je da Rusiju ne vide kao suverenu i slobodnu državu, nego kao svog vazala, piše Roberts.

(Pravda)

Check Also

SKOPLJE DALO ZELENO SVET! SRBIJA ĆE BITI OPKOLJENA..

Na 130. sednici vlade Republike Severne Makedonije odobrena je realizacija vojne vežbe „Odlučan udarac“ koju …