Home / U FOKUSU / Američki analitičari: Počela operacija uklanjanja Trampa.. Evo šta se dešava..

Američki analitičari: Počela operacija uklanjanja Trampa.. Evo šta se dešava..

 

 Piše; Dragan Milašinović
U par članaka u kojima sam tretirao rezultate američkih izbora nagovestio sam mogućnost da ljudi iz senke, stvarni kreatori koncepta unipolarnog sveta, preduzmu akcije kojima bi pokušali da spreče mirnu predaju vlasti Donaldu Trampu.
tramp

Bila je to analitička pretpostavka zasnovana na poznavanju principa delovanja savremenog globalizma, kao i polugama moći koje ta satanistička hidra još uvek kontroliše.

No, nakon novog diplomatskog udara koji je preduzeo Barak Obama proterivanjem 35 ruskih diplomata i zatvaranjem ruskih diplomatskih predstavništava u Njujorku i Merilendu, zbog navodnog mešanja u američke izbore, možemo reći da se više ne radi o pretpostavci već da je tim činom, zapravo, otpočela konkretna operacija koja ima za cilj sprečavanje Trampa da mirnim putem preuzme mandat.

Naziru se i pravci delovanja te operacije. Da ih sagledamo.

Prvo na šta ćemo ukazati jeste ton kojim je Barak Obama obrazložio „svoju“ odluku da, samo dvadesetak dana pre napuštanja funkcije, protera toliko stranih diplomata.

„Naredio sam preduzimanje više akcija kao odgovor na agresivno zastrašivanje ruske vlade prema američkim zvaničnicima i sajber operacije čija meta su bili američki izbori – rekao je američki predsednik i dodao – ove akcije su usledile nakon ponovljenih privatnih i javnih upozorenja koje smo uputili ruskoj vladi i predstavljaju neophodan i adekvatan odgovor na nastojanja da se nanese šteta američkim interesima kršenjem ustaljenih međunarodnih normi ponašanja”. (2)

Ono što odmah primećujemo u ovim ispraznim floskulama jeste nedostatak bilo kakvih dokaza za iznete tvrdnje. Njih, naravno, nema, niti ih može biti, no koga još briga za to.

Princip je uvek isti, globalistički mainstrim mediji lansiraju priču koja se ponavlja dovoljan broj puta, a onda se uključuje politika, pa iza toga nasilje. Ovoga puta noseći medij bio je „Vašington Post“.

Ovo globalističko glasilo, koje za izvore često uzima neimenovane izvore iz američkih tajnih službi (pre svega CIA i NSA), početkom decembra ponovilo je već poznatu tezu o navodnom pomaganju Rusije u izboru Trampa, koju je Hilari koristila još u kampanji, a koja Trampu nije mnogo naudila.

Ali sada je ta teza „ojačana“ tvrdnjom iz, dabome, neimenovanih izbora: „direktor FBI Džejms B.Kami i direktor Agencije za nacionalnu bezbednost Džejms R.Klaper-mlađi slažu se sa ocenom CIA da se Rusija umešala u izbore 2016.godine kako bi pomogla Donaldu Trampu da pobedi“.

Stavovi Kamija i Klepera bili su objavljeni u pisanju „Vašington Posta“ u kome je rečeno da se direktor CIA „sastao posebno sa direktorom FBI Džejmsom Kamijem i direktorom Agencije za nacionalnu bezbednost Džimom Kleperom“.

U toku susreta strane su prodiskutovale osnovne motive i namere uplitanja Ruske stane u predsedničke izbore SAD.

Svi ovi neimenovani izvori iz CIA na koje se pozivao „Vašington Post“ zabrinuli su Devina Nunjesa, rukovodioca Komiteta za obaveštajni rad Predstavničkog doma, koji vrši nadzor nad CIA, pa je izjavio „Mi nismo dobili nikakvu informaciju od obaveštajne zajednice SAD koja bi potvrdila da su oni osmislili novi prilaz tom pitanju.

Ja sam uznemiren da navodno nova informacija nastavlja da stiže u medije, a da nije predata Kongresu“.

Naravno, „Vašington Post“ čitaocima je preneo i zabrinutost Devina Njunjesa, kako je i red u „demokratskoj“ Americi, ali je nastavio da prenosi neimenovane izvore iz CIA u svetlu teze da se Rusija mešala u američke izbore pomažući Trampu da pobedi.

Sve to, kako predviđa šablon, prenosili su drugi mediji u globalističkoj mreži ponešto dodajući, naravno bez ikakvih dokaza za svoje tvrdnje.

Stalno pozivanje na CIA ponukalo je poznatog američkog antiglobalističkog kolumnistu, Pola Krega Robertsa, da još pre Obaminog istrčavanja, optuži Agenciju za pripremu državnog udara protiv Trampa, kao legalno izabranog predsednika.

A onda je sve te iznete besmislice o ruskom pomaganju Trampu da pobedi na izborima, kao da se radi o potvrđenim činjenicama, Obama pretočio u provokativnu političku odluku da Rusiji pooštri sankcije i protera 35 diplomata (sa članovima porodica ukupno 93-oje Rusa). Namera je očigledna.

Rusija se provocira na recipročnu reakciju, što bi dodatno zaoštrilo odnose i podiglo tenzije, a Tramp se direktno optužuje kao ruski čovek i kao „pretnja američkim interesima“, da citiramo Obamu.

Valja uzeti u obzir i vreme kada se sve ovo dešava. Samo dvadeset dana pre stupanja Trampa na dužnost. Izuzetno kratak rok ima za cilj da bombastičnim naslovima i senzacionalizmom onih koji kontrolišu medijski prostor, parališe logična pitanja javnosti, koja se nameću.

Kome je danas važno što Irak nije imao tajne fabrike hemijskog oružja ili što Srbi nisu pucali na „Markale“. Isto tako, neće biti važno ni što je Tramp optužen da je ruski čovek, bez ikakvih opipljivih dokaza.

Dakle, operacija uklanjanja Trampa je otpočela, u to nema sumnje. Pokušaj uvlačenja Rusije u čitavu priču ima i dimenziju zastrašivanja američkog biračkog tela, što je isti tip, mada oštrija verzija, šablona nedavno primenjenog na izborima u Crnoj Gori (kada je puštena vest o navodnom pokušaju državnog udara iz Srbije).

Kako će se ta operacija odvijati, i kako završiti, zavisiće od dosta faktora, pored ostalog i od snage samog Trampa i njegovog, uglavnom formiranog, tima. Oni su na potezu, a Tramp je sa Tvitera upravo poručio: „Dajem sve od sebe da ne obraćam pažnju na zapaljive izjave predsednika O (Obame) i njegove blokade. Mislio sam da će tranzicija teći glatko, ali – ne…” (7)

Ovo znači da ima punu svest o onome sa čim se suočava, i ostaje nam da se nadamo da će umeti da odbrani izbornu volju američkog naroda.

Što se tiče Rusije, Putin je odlučio da na Obaminu provokaciju ne odgovori uobičajenim diplomatskim reciprocitetom, iako mu je MIP to predložio.

Tako Rusija neće proterati ni jednog američkog diplomatu, što je odgovor na koji „gospodari“ iz senke sigurno nisu računali i svakako će im pokvariti scenario korišćenja Rusije kao strašila u unutrašnjim razračunavanjima.

No, poruka Putina je jasna – Vi ste prošlost sa kojom ne želim da imam posla! Ali, posmatram Vas! Vrlo pažljivo!!

(fsksrb.ru)

Check Also

SKOPLJE DALO ZELENO SVET! SRBIJA ĆE BITI OPKOLJENA..

Na 130. sednici vlade Republike Severne Makedonije odobrena je realizacija vojne vežbe „Odlučan udarac“ koju …