Home / U FOKUSU / AMERIČKI GENERAL ZAPREPASTIO JAVNOST OTKRIĆEM: Džihadisti su sporedna stvar, kad oni nestanu tek onda počinje pravi rat..

AMERIČKI GENERAL ZAPREPASTIO JAVNOST OTKRIĆEM: Džihadisti su sporedna stvar, kad oni nestanu tek onda počinje pravi rat..

nato- amerika- vojska

Brigadni general Čarls Korkoran iz američkog vazduhoplovstva se bori protiv ISIS-a, ali takođe verujje da je ta borba “sporedna stvar“ za pravu borbu “država na državu“ koja će početi kada ISIS “nestane.“
Military.com je razgovarao sa Korkoranom u njegovom štabu u Ujedinjenim Arapskim Emiratima; najzanimljiviji deo izveštaja glasi:

Tokom intervjua u svojoj kancelariji, Korkoran je naglasio: “Ovde smo da se borimo protiv ISIS-a,“ ali je takođe ukazao na mapu Sirije i Iraka kako bi označio oblasti kao “crvene,“ ili kontrolisane od strane Islamske države.

“Prilično je jasno da će u nekom trenutku “crveno“ nestati,“ rekao je on,“ i mi ćemo imati borbu “država na državu.“ ISIS je sporedna stvar… ali šta se dogodi kada se drugo dvoje sastanu? Strateški, kada ISIS nestane, to je pravi problem.“

Nadajmo se da Korkoran ovde nagađa, a ne da govori o stvarnim planovima SAD-a. Američko vazduhoplovstvo je – zajedno sa specijalnim snagama – tradicionalno najviše poludela grana za ratom, od svih grana Pentagona.

Postoji vrlo malo ratova koje su ove vazdušne snage videle i da im se nisu svdeli. General američkog vazduhoplovstva – general-potpukovnik Džefri Harigan – takođe je vrlo verovatno namerno sabotirao Keri-Lavrov sporazum o prekidu vatre u septembru 2016. godine tako što je izvršio napad na sirijsku vojsku u istočnom gradu Deir ez Zor i ubio oko njih 100.

Korkoran kaže za Military.com da kada su američki borci oborili sirijski Su-22 i dva iranska drona, u svakom od ova tri incidenta su odluku da se obaranje obavi su doneli piloti u vazduhu:

U svakom od ovih obaranja, koja su uključivala avione sa drugih lokacija, američki piloti su doneli odluku da pucaju u sklopu parametara pravila angažovanja, rekao je Korkoran. U sva tri slučaja, “bespomoćni avioni,“ poput tankera i vazdušnih mostova, napustili su vazdušni prostor zbog neizvesnosti od onoga šta bi Sirijci ili Rusi mogli da učine sledeće, rekao je on.

Ovo, ako ništa drugo, znači da su američko vazduhoplovstvo i mornarica propisale vrlo elastična pravila angažovanja za Siriju.

Korkoran komanduje 380. vazdušnim ekspedicionim krilom koje se bavi izviđanjem, vazdušnom kontrolom i operacijama dopunjavanja gorima za snage USAF-a koje su posvećene američkim opercijama u Siriji i Iraku.

Webtribune.rs

Check Also

SKOPLJE DALO ZELENO SVET! SRBIJA ĆE BITI OPKOLJENA..

Na 130. sednici vlade Republike Severne Makedonije odobrena je realizacija vojne vežbe „Odlučan udarac“ koju …