Home / U FOKUSU / AMERIKA SE SPREMA ZA III SVETSKI RAT: Šalju bombardere sa nuklearnim oružjem, S. Koreja lansira novu raketu

AMERIKA SE SPREMA ZA III SVETSKI RAT: Šalju bombardere sa nuklearnim oružjem, S. Koreja lansira novu raketu

General_map_of_South_Korea-620x350

Južna Koreja je upravo objavila da ima naznaka da Pjongjang planira novo lansiranje balističkog projektila, i to usred najveće krize koju je svet video još od Kubanske raketne krize, kad je zamalo izbio nuklearni rat.

Sjedinjene Američke Države i Južna Koreja su najavile da će u vode pored poluostrva i na poluostrvo uskoro doći američki nosač aviona, kao i strateški bombarderi, koji sa sobom nose mogućnost nuklearnog napada.

Takođe, Tramp je najavio da su SAD spremne da upotrebe “svo raspoloživo naoružanje”, pa čak i nuklearni arsenal, kako bi se obračunale sa Severnom Korejom, ukoliko ona nastavi da “ugrožava SAD i njene saveznike”.

Očekuje se i raspoređivanje dodatnih antiraketnih THAAD sistema u Južnu Koreju.

Takođe, Južna Koreja će podići nivo borbene gotovosti na najviši mogući, i održaće velike vojne vežbe, koje će pokazati sposobnost države da uđe u rat.

Podsetimo, u nedelju je Severna Koreja uspešno testirala hidrogensku bombu, najrazornije oružje poznato čoveku, a sumnja se da imaju mogućnost i da ga instaliraju na interkontinentalnu raketu.

Check Also

SKOPLJE DALO ZELENO SVET! SRBIJA ĆE BITI OPKOLJENA..

Na 130. sednici vlade Republike Severne Makedonije odobrena je realizacija vojne vežbe „Odlučan udarac“ koju …